Διαμαρτυρία φιλόζωων για την κακοποίηση του σκύλου Όλιβερ, στην Αράχωβα, στις 17 Δεκεμβρίου 2023 / φωτο: NEPHELE NOMIKOU / SOOC

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΟΛΙΒΕΡ»

Την κακοποίηση του 8χρονου χάσκι Όλιβερ από άνθρωπο, φέρεται να επιβεβαιώνει καθηγητής Κτηνιατρικής, ο οποίος έχει οριστεί ως τεχνικός σύμβουλος της υπόθεσης από την πλευρά των φιλοζωικών οργανώσεων.

Ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, επιβεβαίωσε την αρχική γνωμάτευση της κτηνιάτρου που εξέτασε τον Όλιβερ, ότι δηλαδή υπήρχε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο και όχι δαγκωματιές από αγέλη σκύλων ή άλλων ζώων.

Στον εισαγγελέα το υλικό των ερευνών

Στο μεταξύ, στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται πλέον το υλικό που συγκέντρωσαν οι Αρχές γύρω από τον θάνατο του Όλιβερ, του σκύλου χάσκι στην Αράχωβα. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί, με την πλευρά του κηδεμόνα του άτυχου σκύλου να τονίζει πως η κακοποίηση προήλθε από άνθρωπο.

Η Αθηνά Ανάσογλου, δικηγόρος του κηδεμόνα, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ανέφερε ότι είναι ζήτημα των αρχών να «δέσουν» το συγκεκριμένο άτομο.

«Το όνομα έχει ακουστεί. Όλα δείχνουν αυτό το άτομο, όλα εξηγούν τους λόγους που το έκανε. Εγώ χθες ανατρίχιασα. Αλλά δεν μπορώ να το πω στον αέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η δικηγόρος του κηδεμόνα του οκτάχρονου χάσκι.

«Μετά από ανθρώπους που θέλησαν να μιλήσουν έχουμε την απάντηση για το ποιος το έκανε. Την απάντηση πρέπει να τη δώσει η δικαιοσύνη βέβαια και όχι εμείς. Θα ζητήσουμε τα άτομα που έχουν την απάντηση να καταθέσουν και ήδη αρκετά άτομα έχουν καταθέσει», συμπλήρωσε η Αθηνά Ανάσογλου.

Διαδήλωση στην Αράχωβα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιίησαν χθες στην Αράχωβα, δεκάδες μέλη φιλοζωικών οργανώσεων τα οποία διαμαρτύρονται για τον φρικτό θάνατο, του Όλιβερ.

Οι διαδηλωτές έφτασαν στην Αράχωβα με αυτοκίνητα και πούλμαν που μίσθωσαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης. 

φωτο: NEPHELE NOMIKOU / SOOC
φωτο: NEPHELE NOMIKOU / SOOC

«Η κοινωνία ζητά δικαιοσύνη για τον Όλιβερ», «Όχι στη συγκάλυψη – Καμία ανοχή στην κακοποίηση ζώων», έγραφαν πλακάτ και πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές ενώ αρκετοί κρατούσαν και φωτογραφίες του Όλιβερ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.