ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

Σε συλλαλητήριο οργής κατά του ρατσισμού και του φασισμού καλεί η ΚΕΕΡΦΑ στις 16 Μαρτίου (3 μ.μ.), στην Ομόνοια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το έγκλημα στην Πύλο με 600 πνιγμένους πρόσφυγες, το έγκλημα στην Δαδιά με 27 πρόσφυγες καμένους είναι συνέχεια του εγκλήματος στα Τέμπη με τους 57 ανθρώπους στα συντρίμμια των τρένων της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ! Πανοπτική παρακολούθηση, καταδιώξεις, επαναπροωθήσεις, τεχνολογία που εντοπίζει στα σκοτάδια και τα πελάγη μανάδες με βρέφη στην αγκαλιά που προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο αλλά πλήρης απουσία τηλεδιοίκησης για την αποτροπή σύγκρουσης δύο τρένων! Αυτή είναι η εγκληματική πολιτική του ρατσισμού και των ιδιωτικοποιήσεων που δολοφονεί μαζικά!

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία των φοιτητικών καταλήψεων έγιναν στις 28 Φλεβάρη η φωνή των 57 νεκρών της μαζικής δολοφονίας των Τεμπών ενώ σχεδόν 1,5 εκατομμύριο κόσμου υπέγραψαν το κείμενο της Μαρίας Καρυστιανού απαιτώντας δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Όλοι και όλες ξανά είναι ώρα να γίνουμε η φωνή των 600 πνιγμένων προσφύγων του εγκλήματος της Πύλου, σε μια χρονιά όπου ο ΟΗΕ καταγράφει αύξηση ρεκόρ των πνιγμένων προσφύγων στη Μεσόγειο να φτάνουν τους 3.129 , με την κυβέρνηση της ΝΔ, το Λιμενικό και τον FRONTEX να έχουν προσφέρει θυσία στο βωμό του ρατσισμού των κλειστών συνόρων την μεγαλύτερη ανθρωποθυσία των 600 πνιγμένων της Πύλου!

Να υψώσουμε την φωνή μας την συγκάλυψη τους να γίνει ώθηση στην κυβέρνηση για νέες δολοφονίες στα σύνορα! Οι ζωές των προσφύγων μετράνε! Να βάλουμε φρένο στην δίωξη των 9 διασωθέντων ναυαγών, καταδιωγμένων της δικτατορίας του Σίσι της Αιγύπτου στους οποίους πάνε φορτώσουν την ευθύνη του ναυαγίου.

Αυτή η μάχη είναι καθοριστική για να κλείσουμε το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες. Η κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο στους φασίστες φτάνοντας να ανοίξει τα κλειστά για τους πρόσφυγες σύνορα στους Κροάτες ναζί που δολοφόνησαν τον Μιχάλη Κατσούρη στη Ν.Φιλαδέλφεια ενω άλλη ομάδα φασιστών
δολοφόνησε το Σιράζ Σαφτάρ στην Ριζούπολη.

Στις 16 Μάρτη διαδηλώνουμε στην Ομόνοια στις 3μμ μαζί με τους επιβιώσαντες και τους συγγενείς των θυμάτων του ναυαγίου της Πύλου, τα πανό με τα ονόματα και τα 185 διαβατήρια τους απαιτώντας ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες, για να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες της ΕΕ με χώρες όπως η Τουρκία, η Λιβύη, η Τυνησία και τώρα η Αίγυπτος που δημιουργούν ένα ακόμη πιο εχθρικό περιβάλλον για τους πρόσφυγες. Η γενοκτονία στη Γάζα έχει ξεσηκώσει την οργή παντού και γι αυτό απαιτούμε να σταλούν καράβια για διασώσεις και όχι φρεγάτες στην Ερυθρά.

Στις 16 Μάρτη, εργάτες, αγρότες, φοιτητές δίνουμε συνέχεια στους αγώνες για να διώξουμε την κυβέρνηση των καταστροφών και των δολοφονιών, για να μπει τέλος στο ρατσισμό, την φτώχεια, το σεξισμό, την φτώχεια.

Ηδη στο συλλαλητήριο καλούν: Επιβιώσαντες και συγγενείς θυμάτων του ναυαγίου της Πύλου, Συνελεύσεις καταλήψεων ΠΑΔΑ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “Η ΕΝΟΤΗΤΑ” ,Κοινότητα Αφγανών μεταναστών και προσφύγων Ελλάδος, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής, Κοινότητα Καμερουνέζων στην Ελλάδα Αιγυπτιακή Κοινότητα, Ένωση Μουσουλμάνων Ελλάδος, Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά,
ΣΦΕΑ-Σύλλογος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντίστασης 1967-1974, Αλληλεγγύη για όλους , Β ΕΛΜΕ Αθήνας, ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, Σωματείο Εργαζόμενων νοσοκομείου Άγιος Σάββας, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και η ΚΕΕΡΦΑ.

Στην τελική ευθεία η ΚΕΕΡΦΑ οργανώνει εκδηλώσεις σε γειτονιές και πανεπιστήμια.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ»