ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΛΙΝΗ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ

Σκληρή κριτική στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στον απόηχο των όσων είπε στο φόρουμ των Δελφών, άσκησε η μητέρα θύματος και πρόεδρος του συλλόγου Τέμπη 2023, Μαρία Καρυστιανού, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την προαγωγής της, ενώ έκανε λόγο για «γκανγκστερικού τύπου συγκάλυψη που θα ζήλευε και ο πιο ευφάνταστος συγγραφέας».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου «Ράδιο 98,4» απάντησε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, που διέψευσε κατηγορηματικά χθες στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ότι πρότεινε στους συγγενείς των θυμάτων να πάνε στην Εκκλησία.

Η Μαρία Καρυστιανού άσκησε δριμύτατη κριτική τόσο στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και στην κυβέρνηση και τους χειρισμούς της στην διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος.

«Εδώ και 15 μήνες περίπου ζούμε το αδιανόητο και δεν αναφέρομαι μόνο στην τραγική μας απώλεια, αναφέρομαι και σε μία άνευ προηγουμένου ξεδιάντροπη παρουσία πολιτικών, που είτε μας δηλώνουν ότι είναι ανεπαρκείς κι ότι ατυχήματα γίνονταν και θα γίνονται, γιατί στην Ελλάδα οι παθογένειες δεν θεραπεύονται ποτέ και από την άλλη μία γκανγκστερικού τύπου συγκάλυψη που θα ζήλευε πραγματικά και ο πιο ευφάνταστος συγγραφέας», ανέφερε.

«Θα μας ενδιέφερε από την κ. Αδειλίνη, αντί να ακούσουμε τα σχόλια για αυτά που ειπώθηκαν που είναι πολύ εύκολο να αποδειχθούν, να ακούσουμε την άποψή της για την κίνηση της κα Κεχαγιά, της πρώην εισαγγελέως Λάρισας, η οποία αρχειοθέτησε τη μήνυσή μας για τον κ. Τριαντόπουλο. Και εκεί είναι η ουσία του θέματος για εμάς» είπε η κ. Καρυστιανού.

«Δεν σκόνταψαν στο όνομα Τριαντόπουλος; Δεν έχουν δει το δημόσιο βίντεο όπου ο κ. Τριαντόπουλος ομολογεί ότι με εντολή πρωθυπουργού έκανε τις παρεμβάσεις στον χώρο; Δεν υπάρχει στο κατηγορητήριο για αλλοίωση του χώρου; Με ποια νομική λογική αυτό αρχειοθετήθηκε; Και βγήκε να μας κάνει μάθημα ηθικής και δικαιοσύνης και για κράτος δικαίου η κυρία Αδειλίνη» διερωτήθηκε η  πρόεδρος του Συλλόγου Τέμπη 2023.

Επιπλέον χαρακτήρισε «τροπιαστική μέρα τη χθεσινή για την Δικαιοσύνη και για την Ελλάδα», προσθέτοντας: «Να απαντήσω και σε αυτό που είπε ότι έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Λάρισας να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, να της θυμίσω ότι αυτό έγινε τον 11ο μήνα και μέχρι να ακουστεί η άποψη της ευρωπαίας εισαγγελέως, τα δικά μας αιτήματα. Έντεκα μήνες για τα αιτήματά μας, τίποτα δεν γινόταν. Και ξαφνικά, έντεκα μήνες μετά, δόθηκε η εντολή από την κ. Αδειλίνη να δουν τα αιτήματά μας με σεβασμό. Λίγο αργά δεν ήταν;».

Επίσης άφησε αιχμές για την προαγωγή της κ. Αδειλίνη, λέγοντας τα εξής: «Τους νόμους τους γνωρίζει, γιατί δεν τους εφαρμόζει να μας πει», σχολίασε αναφορικά με το γιατί δεν διαβιβάζει στη Βουλή αμελλητί δικογραφία για πολιτικά πρόσωπα και συμπλήρωσε: «Δεν σκόνταψε στο όνομα αυτό; Δεν έπρεπε να πάει αμελλητί στη Βουλή; Γιατί μπήκε στο αρχείο; Μήπως γιατί έτσι όλα μπαίνουν στο αρχείο; Και μήπως γι’ αυτό τελικά η κ. Αδειλίνη από την 17η θέση ιεραρχίας βρέθηκε πρώτη; Πληρούσε τα κριτήρια; Ποια είναι τα κριτήρια ακριβώς; Να μην εφαρμόζεις τους νόμους όταν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα; Αυτό λοιπόν δεν θα γίνει στην περίπτωση των Τεμπών. Στην περίπτωση των Τεμπών όλοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν».

Αναφορικά με την αναφορά της Γεωργίας Αδειλίνη, που έκανε λόγο για χρόνο ρεκόρ στις έρευνες για το πολύνεκρο δυστύχημα, η πρόεδρος του συλλόγου Τέμπη 2023, επισήμανε ότι «εμένα μου έκανε εντύπωση πως είπε ότι η ανακριτική διαδικασία οδεύει προς το τέλος της».

«Είμαστε σοβαροί; Εμείς ακόμα μαζεύουμε υπολείμματα ανθρώπων, δεν έχουμε τα βίντεο, δεν έχουμε τα ηχητικά, δεν ξέρουμε τι έχει γίνει. Γιατί σκοτώθηκαν οι δύο άνθρωποι που συμμετείχαν στο μοντάζ των ηχητικών; Δεν ξέρουμε τίποτα και βαίνει προς το τέλος; Ποιο τέλος; Το τέλος της συγκάλυψης, του εγκλήματος;  Όχι, δεν θα υπάρξει τέλος, το τέλος θα είναι αλλιώτικο αυτή τη φορά. Άρα θεωρώ ότι η ανακριτική διαδικασία τώρα ουσιαστικά έχει αρχίσει, εδώ και λίγους μήνες να δουλεύει σοβαρά. Προσπαθούμε να ανακτήσουμε ό,τι χαμένο στοιχείο ανακριτικό φρόντισαν να χάσουμε, επομένως έχουμε δρόμο μπροστά μας», συμπλήρωσε.

«Και στο μόνο που θα συμφωνήσω με την κ. Αδειλίνη είναι ότι ο χρόνος δεν είναι το ζητούμενο, να γίνουν γρήγορα όλα. Το ζητούμενο είναι να γίνουν σωστά. Θα συμπληρώσω, λοιπόν, στην κ. Αδειλίνη, είναι να γίνει η ανακριτική διαδικασία προς τη σωστή κατεύθυνση και να αναδειχτούν αυτά που πρέπει να αναδειχθούν ώστε να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν» κατέληξε η κ. Καρυστιανού.