ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΕΜΠΗ: ΤΩΡΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟΛΙΟ ΕΝΩ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΑΖΩΜΑ

Ο Kυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για την αλλοίωση των συνομιλιών απάντησε ότι πιθανώς και να έχει γίνει, αλλά δεν το γνωρίζει, ενώ η αρχική θέση της κυβέρνησης για τα περί μονταζιέρας, ήταν ότι αποτελούσαν «μύθευμα» – Επίσης παραδέχτηκε ότι έγινε μπάζωμα για λόγους «σταθεροποίησης του εδάφους», δηλώνοντας όμως και πάλι άγνοια για το ποιος πήρε την απόφαση αυτή.

Τελικά δεν ξέρει κανείς τι να πιστέψει όταν δηλώνει κάτι για τα Τέμπη κάποιος από την κυβέρνηση, πόσο μάλλον ο ίδιος οι πρωθυπουργός. Σε τηλεοπτική σημερινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, μίλησε για τις μονταρισμένες συνομιλίες για το έγκλημα στα Τέμπη, την πιθανότητα να υπήρχαν εκρηκτικές ύλες στο τρένο καθώς και για το μπάζωμα του σημείου του δυστυχήματος.

Αρχικά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η μοιραία αμαξοστοιχία να μετέφερε ξυλόλιο κι άλλα εύφλεκτα υλικά κάτι που διέψευδε κατηγορηματικά μέχρι πριν από λίγες μέρες. «Τι να συγκαλύψουμε ακριβώς στα Τέμπη; Ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε εκρηκτικά ή ξυλόλιο; Οι πραγματογνώμονες θα αποφασίσουν τι ισχύει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο μάλλον δεν είναι ενημερωμένος για το γεγονός ότι ήδη εμπειρογνώμονες και εξειδικευμένοι επιστήμονες που έχουν ερευνήσει τα στοιχεία, είναι ξεκάθαροι για την ύπαρξη υπολειμμάτων ξυλολίου.

Είπε επίσης ότι δεν γνωρίζει «πώς διέρρευσαν οι μονταρισμένες ηχητικές συνομιλίες στα Μέσα την επόμενη του εγκλήματος», υπαναχωρώντας από την αρχική θέση της κυβέρνησης του πως τα περί μονταζιέρας αποτελούσαν «μύθευμα» και το διέψευδε κατηγορηματικά, μιλώντας για θεωρίες συνωμοσίας.

«Πιθανώς να είναι (μονταρισμένες οι συνομιλίες) αλλά δεν το ξέρω. Όλα τα ηχητικά δόθηκαν ακέραια στη Δικαιοσύνη. Δεν ξέρω πως τα ηχητικά έφθασαν σε κάποια ΜΜΕ» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι είναι «η πρώτη φορά επίσης που παραδέχτηκε το μπάζωμα για λόγους σταθεροποίησης του εδάφους», δηλώνοντας όμως και πάλι άγνοια για το ποιος πήρε την απόφαση αυτή.

«Ποιο μπάζωμα; Το να ρίξεις χαλίκι για να σταθεροποιήσεις το έδαφος για να πάει ο γερανός για να σηκώσει τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, επιχειρησιακά πήραν την απόφαση στο πεδίο. Υπήρχαν βαγόνια διαλυμένα με υποψία ότι από κάτω βρίσκονταν άνθρωποι νεκροί. Οι άνθρωποι που επιχειρησιακά ήταν εκεί πήραν την απόφαση να σταθεροποιηθεί το έδαφος. Είναι βαθιά δυσάρεστο τέτοιες θεωρίες συνωμοσίας να αναπαράγονται με τόση ευκολία και εμείς να καλούμαστε να τις διαψεύσουμε. Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι από τη δικαιοσύνη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.