ΑΓΩΝΙΑ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Με το σύνθημα να «δώσουν οι πολίτες μια ακόμη ευκαιρία στον Μητσοτάκη» ο δημοσιογράφος και σχολιαστής του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε εκφράζει σε άρθρο του στο Liberal τους φόβους του για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Και όπως φαίνεται οι φόβοι του είναι μεγάλοι.

Πρώτα και κύρια αναφέρεται στο ενδεχόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ή η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην φτάσει στο 30%. Αυτό και μόνον δείχνει την ανησυχία της κυβερνητικής παράταξης.

«Εάν η Νέα Δημοκρατία «γλιστρήσει» σε ποσοστό κάτω του 30%, θα θεωρηθεί, με βεβαιότητα, η ηττημένη των Ευρωεκλογών. Η Κυβέρνηση θα ακούσει ότι δεν έχει πλέον τη λαϊκή νομιμοποίηση!»

Ζητά να μην δώσουν «χαλαρή ψήφο»

Και αυτό σημαίνει πως οι ενδείξεις που φτάνουν είναι μια αποδοκιμασία στην κυβέρνησης. Αναρωτιέται βέβαια και λέει, ότι όντως οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να αποδοκιμάσουν αλλά αντίθετα δεν πρέπει οι πολίτες να προκαλέσουν «ρευστότητα»

«Θα έλεγα να μη συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός πολιτικού περιβάλλοντος στο οποίο θα έχει απόλυτη κυριαρχία η απολίτικη γελοιότητα» σημειώνει.

Ποιος είναι ο φόβος του;

«Εάν η Νέα Δημοκρατία «γλιστρήσει» σε ποσοστό κάτω του 30%, θα θεωρηθεί, με βεβαιότητα, η ηττημένη των Ευρωεκλογών. Η Κυβέρνηση θα ακούσει ότι δεν έχει πλέον τη λαϊκή νομιμοποίηση!»

Ο Κασσελάκης μπορεί να κάνει έκπληξη

Τουλάχιστον, αν και προφανώς το απεύχεται, αυτό δηλώνει γράφοντας:

«Δεν μπορεί, από την άλλη, να αποκλειστεί ένα κάποιο «θεαματικό» ποσοστό Κασσελάκη, ικανό να φουσκώσει κι άλλο τη ματαιοδοξία του ανδρός…»

Με τι ποσοστό της ΝΔ είναι ικανοποιημένος;

Προφανώς με κάτι πάνω από 33% (από 41%) αφού γράφει:

«Ένα δυνατό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία, της τάξεως του 33% ή κάτι παραπάνω, θα λειτουργήσει διαλυτικά στη διαμόρφωση της λούμπεν πραγματικότητας που κάποιοι επιχειρούν, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους…»

Για αυτό λοιπόν τιτλοφορεί την άποψή του «Η παγίδα της «χαλαρής» ψήφου!», καθώς θεωρεί τη χαλαρή ψήφο «εφεύρημα» για «να δώσει πολιτικό αέρα στην Ενωμένη Αντιπολίτευση»