Ο Θ. ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΑΙ Η “ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ”… ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Εξίσου επικίνδυνο με τη Μαρίν Λεπέν χαρακτήρισε τον Ζαν-Λικ Μελανσόν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης, υποστηρίζοντας στην ουσία ότι είναι εξίσου ευρωσκεπτικιστής και αντίθετος με τη λειτουργία της. Αν και προσπάθησε να λειάνει τις θέσεις τους, λέγοντας ότι η νίκη του αριστερού Νέου Λαϊκού Μετώπου στις εκλογές στη Γαλλία είναι προτιμότερη από τη νίκη του Εθνικού Συναγερμού, επέμεινε ότι ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας είναι επικίνδυνος.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε τον Θ. Πλεύρη μαζί με τον Η. Κασιδιάρη της Χ.Α. (ειδικά στη μεσαία από συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής όπου καίει μια Τουρκική σημαία) όταν ακόμη είχε πολύ καλές σχέσεις με το…ένα “άκρο”

Δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που τον κατηγορεί ότι «ξεπλένει τους φασίστες».

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, είναι θετικό στοιχείο η νίκη του Λαϊκού Μετώπου, είπε ότι δεν είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στη Γαλλία υπάρχει πολιτική αστάθεια.

Χαρακτήρισε το Νέο Λαϊκό Μέτωπο «ετερόκλητο σχήμα one off», ενώ τόνισε ότι οι απόψεις του ηγέτη της Ανυπότακτης Γαλλίας είναι επικίνδυνες, ιδίως για ό,τι έχει πει για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είπε επίσης ότι είναι θετικό το γεγονός ότι στη Γαλλία το σύστημα είναι προεδρικό και ότι οι Σοσιαλιστές πήραν περισσότερες έδρες (σ.σ. δεν ισχύει σε σχέση με την Ανυπότακτη Γαλλία αυτό) και συνεπώς ο Εμανουέλ Μακρόν ίσως μπορέσει να βρει «έναν πρωθυπουργό με τον οποίο θα μπορεί να συνεννοηθεί».

Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει διάλογο ή συνεργασία με την Μαρίν Λεπέν, διαχωρίζοντας τη θέση του από τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, που μετά το αποτέλεσμα του α’ γύρου των εκλογών στη Γαλλία έσπευσε να θυμίσει την «ιστορική σχέση» του με το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα. Επίσης, είχε πει ότι «δεν ξέρουμε πως θα πολιτευτεί η Λεπέν. Αυτή η ανησυχία υπήρχε και με τη Μελόνι. Απεδείχθη ότι δεν έγινε κάτι κοσμογονικό. Κάπως περπατάνε τα πράγματα στην Ιταλία».

Θυμίζουμε πως Ο Μάκης Βορίδης έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ., κόμματος, το οποίο είχε ιδρύσει μέσα από την φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, πόστο στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 1990.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε την…”ιστορική σχέση” του Μ. Βορίδη με τον Ζαν Μαρί λε Πεν και το “Εθνικό Μέτωπο”

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ξεπλενει τους φασιστες και την εγκληματικη τους πολιτικη»

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Θάνου Πλεύρη, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει ότι ο Θάνος Πλεύρης «δεν δυσκολεύτηκε να υιοθετήσει την κατάπτυστη “θεωρία των δύο άκρων”».

Επισημαίνει ότι πρόκειται για άκρως επικίνδυνη τακτική «η οποία το μόνο που κάνει εντέλει είναι να ξεπλένει τους φασίστες και την εγκληματική τους πολιτική. Δεν μας προκαλεί έκπληξη, ωστόσο. Η Νέα Δημοκρατία είχε πρωτοστατήσει κατά το πρόσφατο παρελθόν σε αυτή την προπαγάνδα, επιχειρώντας να ταυτίσει όσους αγωνίζονταν ενάντια στις αντικοινωνικές πολιτικές με τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής».

 Και με αφορμή όσα είχε πει ο Μάκης Βορίδης την 1η Ιουλίου, τονίζει: «Στην κυβέρνηση και στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη πρωταγωνιστούν πρόσωπα, πέρα από τον κ. Πλεύρη, που άλλοτε είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική άκρα Δεξιά αλλά και με το ίδιο το κόμμα της Λεπέν. Ο κ. Βορίδης, λόγου χάρη, δεν δίστασε να μας θυμίσει πρόσφατα την «ιστορική του σχέση» με το κόμμα αυτό, αλλά και τις προσωπικές του σχέσεις με τον Ζαν Μαρί Λεπέν. Αυτή είναι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη: ένα συνονθύλευμα δήθεν κεντρώων που συγκυβερνά με το ΛΑΟΣ».​