ΣΥΡΟΣ: ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΛΟΓΟΥ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ

Αποτροπιασμό προκαλεί η εν ψυχρώ εκτέλεση αλόγου ιππασίας, με σφαίρα στο κεφάλι. Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Σύρο, με θύμα τον «Έκτορα», ένα άλογο ιππασίας, το οποίο σύμφωνα με το MEGA είχε τραυματιστεί και δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί άλλο. Έτσι, μία γυναίκα το είχε πάρει υπό στην προστασία της και το φρόντιζε, προκειμένου να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του όσο το δυνατόν πιο καλά.

Τι συνεβη

Την Τρίτη το μεσημέρι, η γυναίκα που το φρόντιζε γύρισε από τις δουλειές της και βρήκε το άλογο ξαπλωμένο ενώ έκανε σπασμούς. Πήγε να δει τι συμβαίνει και αντίκρισε το πλέον αποτρόπαιο θέαμα: το ζώο ματωμένο με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Αμέσως κάλεσε την κτηνίατρο, η οποία ωστόσο δεν μπόρεσε να σώσει το άτυχο ζώο, ενώ απέδωσε την πράξη σε ανθρώπινη παρέμβαση, ότι δηλαδή κάποιος πιθανότατα πυροβόλησε το άλογο.

Ο χώρος που ζούσε το άλογο ήταν πρόσφατα ανακαινισμένος. Το άτυχο άλογο φαίνεται πως έδωσε σκληρή μάχη για να ξεφύγει από τον δολοφόνο του, καθώς οι τοίχοι είναι γεμάτοι από γρατζουνιές του, οι οποίες δεν υπήρχαν πριν.

Ο δράστης ή οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.