ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ. ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα, Δευτέρα (17/6) γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται από χθες για ενδοοικογενειακή βία, αντιμετωπίζοντας το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του.

Ο ποινικολόγος αναμένεται να επιμείνει στον ισχυρισμό του ότι η γυναίκα του τραυματίστηκε άσχημα όταν έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού τους. Ωστόσο, εισαγγελικές πηγές τονίζουν ότι βάσει της κατάθεσης του γιατρού που εξέτασε την 37χρονη, οι ισχυρισμοί αυτοί δεν κρίνονται ως πειστικοί, παρά το γεγονός ότι η γυναίκα – επίσης γνωστή δικηγόρος – δεν έχει υποβάλλει μήνυση σε βάρος του.

Ο γιατρός που την εξέτασε και εξαιτίας της νέας νομοθεσίας προστατεύεται από τυχόν κακόβουλες αγωγές και μηνύσεις σε βάρος του, ανέφερε μεταξύ άλλων πως όταν έμειναν μόνοι και την ρώτησε ευθέως αν την χτύπησε ο σύζυγός της αφού τα τραύματά της στο σώμα το κεφάλι και το πρόσωπο ήταν συμβατά μόνο με ξυλοδαρμό, εκείνη δεν απάντησε λεκτικά αλλά έγνεψε καταφατικά το κεφάλι της.

Σημειώνεται πως ο 52χρονος πολύ γνωστός ποινικολόγος, έχει αναλάβει πλήθος υποθέσεων οι οποίες έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα.

Το χρονικο της συλληψης του δικηγορου

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν στη μία τα ξημερώματα της Κυριακής (16/06), όταν το ζευγάρι πήγε σε ιδιωτική κλινική των Αμπελοκήπων, με την 37χρονη, που είναι επίσης δικηγόρος, να έχει υποστεί κακώσεις, για τις οποίες τόσο ο σύζυγός της όσο και εκείνη ισχυρίστηκαν ότι προκλήθηκαν από πτώση στις σκάλες.

Ο γιατρός, ωστόσο, δεν πείστηκε από αυτή την εξήγηση, καθώς διαπίστωσε πως τα τραύματά της ήταν συμβατά με ξυλοδαρμό και ειδοποίησε τις Αρχές.

Το ζευγάρι μετά από αυτή την εξέλιξη οδηγήθηκε από αστυνομικούς στο γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας, όπου και εκεί ισχυρίστηκαν αμφότεροι ότι ο τραυματισμός της ήταν αποτέλεσμα πτώσης από σκάλες.

Στο Αστυνομικό Τμήμα παραδόθηκε γνωμάτευση του νοσοκομείου και ελήφθη κατάθεση από τον γιατρό για το περιεχόμενο των οποίων ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε να σχηματισθεί κανονικά δικογραφία σε βάρος του δικηγόρου, να συλληφθεί και να οδηγηθεί ενώπιόν του.

Ελεύθερος με όρους ο Απ. Λύτρας

κτός φυλακής ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για τον άγριο ξυλοδαρμό της 37χρονης συζύγου του.

Ο 52χρονος που κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη έχει τον περιοριστικό όρο να μην προσεγγίζει την σύζυγό του, ενώ, όπως είχε γίνει νωρίτερα γνωστό, αποφάσισε να αλλάξει την υπερασπιστική του γραμμή και να ομολογήσει την πράξη του, ενώ μέχρι χθες ισχυριζόταν ότι εκείνη έπεσε από τις σκάλες.

Εκτιμάται πως βαρύτητα στην αλλαγή γραμμής έχει το γεγονός ότι χθες το βράδυ η ανακρίτρια πήγε στο σπίτι της 37χρονης για να της πάρει κατάθεση κι εκείνη επιβεβαίωσε τα περί ξυλοδαρμού και σοβαρού τραυματισμού της.

Ο Απόστολος Λύτρας, γνώστης του νομοθετικού πλαισίου λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης, προχώρησε σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους και κάμερες ισχυριζόμενος ότι «δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό, κι εγώ ακόμη δε μπορώ να δώσω εξήγηση, όπως και η ίδια κατέθεσε δεν έχω υπάρξει στη ζωή μου βίαιος». 

Υποστήριξε ακόμη ότι «θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο με αυτό το περιστατικό μπορώ να θεραπευτώ, έχω χτίσει μια καριέρα και μια οικογένεια κι έχει γίνει με πάρα πολύ κόπο και από εμένα και από τη γυναίκα μου».

«Θα αναζητήσω τις αιτίες και τις ψυχολογικές αν θέλετε γιατί συνέβη, δεν είναι κάτι που μπορώ να το συγχωρέσω από τον εαυτό μου. Να μη βρεθεί κανείς άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση, είναι από τις περιπτώσεις που τις ακούω αλλού και πόσο αιχμηρός είμαι και το ίδιο αιχμηρός είμαι και με τον ίδιον μου τον εαυτό. Ζητώ συγγνώμη από όλο τον κόσμο, πρωτίστως από τη Σοφία και τις κόρες μου. Θέλω να πιστεύω ότι το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια» τόνισε.