ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: ΜΟΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Πλεύση Ελευθερίας, η πρόεδρος του κόμματος, που πλέον αριθμεί έξι βουλευτές, καλεί την Αρετή Παπαΐωάννου που αποχώρησε από το κόμμα αλλά και τον γιο της Μιχάλη Χουρδάκη, εντός δυο ημερών να παραδώσουν τις έδρες τους.

«Τους καλούμε να δώσουν με την αυτονόητη αξιοπρέπεια πίσω τις έδρες που τους δόθηκαν από την Πλεύση Ελευθερίας και να μην την αποδυναμώνουν άλλο για προσωπικά και οικογενειακά οφέλη. Τους καλούμε εντός 2 ημερών να δώσουν πίσω τις έδρες τους, χωρίς να χρειαστεί καμία νομική, πολιτική και κοινοβουλευτική ενέργεια που θα τους φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Νωρίτερα, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας.

Σημειώνεται πως η Αρετή Παπαϊωάννου, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης είναι μητέρα του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Μιχάλη Χουρδάκη, ο οποίος πριν από περίπου τρεις εβδομάδες διεγράφη από το κόμμα χωρίς αναλυτική αιτιολόγηση και δεν παρέδωσε την έδρα του.

Η ίδια γνωστοποιεί στον πρόεδρο της Βουλής με την επιστολή της ότι στοχοποιήθηκε και παραμερίστηκε από την ηγετική ομάδα του κόμματος ακριβώς εξαιτίας αυτής της σχέσης. 

Τέλος ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραχωρήσει την έδρα της στο κόμμα και θα συνεχίσει να ασκεί το κοινοβουλευτικό έργο από τη θέση της ανεξάρτητης βουλευτού.

Πάντως, τέσσερις μήνες μετά την είσοδο του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη βουλή η Πλεύση Ελευθερίας κάνει αισθητή την παρουσία της μόνο για τις διαγραφές και αποχωρήσεις βουλευτών. 

Το τελευταίο δελτίο Τύπου του κόμματος αφορά την επίσκεψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, στις 11 Σεπτεμβρίου 2023 και από τότε δεν φαίνεται το κόμμα να έχει οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα σε κοινωνικό ή πολιτικό επίπεδο τους τελευταίους σχεδόν δύο μήνες.