ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΑΣΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Σε μία ακόμη αναβολή, την τρίτη κατά σειρά, οδηγήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον Ιάσονα Λαλαούνη και δράστη τον αστυνομικό οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη έξω από τη Βουλή, τον Μάρτιο του 2021.

Η υπόθεση είχε το νούμερο 9 στο πινάκιο κι έτσι μοιραία αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου και η συνέχεια της προσδιορίστηκε για τις 25 Απριλίου.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας έκρινε πως ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει την πλημμεληματική κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και έτσι η ανώτατη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι τα τρία χρόνια φυλάκιση με δυνατότητα αναστολής.

Δεν αποδίδεται, όμως, ούτε η πλημμεληματική κατηγορία εγκατάλειψης θύματος τροχαίου, παρότι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο οδηγός δεν βοήθησε τον Ιάσονα όσο κειτόταν αιμόφυρτος στο έδαφος, αλλά παρέμεινε στον χώρο της Βουλής. Μέχρι στιγμής η μοναδική ποινή που του έχει επιβληθεί είναι η εφέσιμη ποινή αργίας μόλις τριών μηνών στο πλαίσιο της ΕΔΕ.

«Είμαστε 2,5 χρόνια από το τροχαίο έγκλημα» δήλωσε η αδελφή του αδικοχαμένου Ιάσονα μιλώντας στο Star προσθέτοντας ότι «είμαστε σε πλημμελειοδικείο και κανείς δεν θα χάσει το δίπλωμά του, κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του».

Η ίδια επεσήμανε ότι αν και ο αστυνομικός που οδηγούσε το αυτοκίνητο στο τροχαίο δυστύχημα είναι φρουρός «που σημαίνει ότι έχει ειδική εκπαίδευση» αυτό δεν προσμετρήθηκε στην απόδοση κατηγοριών «και για αυτό έγινε πλημμέλημα και όχι κακούργημα. «Έχει ειδική εκπαίδευση και αφήνει μόνο του τον Ιάσονα στον δρόμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Κ. Λαλαούνη δεν παρέλειψε να τονίσει ότι μέχρι και σήμερα συνεχίζονται οι παρανομίες στην πίσω πλευρά της Βουλής καθώς «εκεί είναι υπαίθριο πάρκινγκ και δεν θα έπρεπε να είναι ούτε είσοδος ούτε έξοδος. Η είσοδος και η έξοδος είναι από την οδό Αμαλίας».

«Δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για κανέναν λόγο (σ.σ. η εν λόγω είσοδος/έξοδος). Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μπάρα. Έπρεπε να υπάρχει τοίχος» τόνισε η ίδια και πρόσθεσε ότι «συνεχίζουν να στρίβουν και σήμερα όπως έστριβαν και πριν από 2,5 χρόνια. Τίποτα δεν έχει αλλάξει».