ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σαφή αναφορά στην εμπλοκή της Ελλάδας στο ισραηλινό σχέδιο για μαζικό εκτοπισμό εκατομμυρίων Παλαιστινίων από την Γάζα προς την Αίγυπτο και όχι μόνο, γίνεται σε απόρρητο έγγραφο που συνέταξε το υπουργείο Πληροφοριών του Ισραήλ και δημοσιεύθηκε στον ισραηλινό ιστότοπο Mekomit και στη συνέχεια στα Wikileaks.

Σύμφωνα με το έγγραφο, προτείνεται ο εκτοπισμός και η μόνιμη μετεγκατάσταση του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας στην περιοχή Σινά της Αιγύπτου και υποστηρίζεται η συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας για τη διευκόλυνση αυτού του σχεδίου.

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να υποστηρίξουν την κίνηση αυτή, ώστε να πιέσουν την Αίγυπτο να δεχτεί τους Παλαιστινίους της Γάζας και να αξιοποιήσουν άλλες δυτικές χώρες, ιδιαίτερα την Ελλάδα, την Ισπανία και τον Καναδά, να επανεγκαταστήσουν ορισμένους από τους πρόσφυγες στα δικά τους εδάφη.

Σε αυτό το δέκα σελίδων κείμενο περιγράφεται ένας ευρύτερος στρατηγικός σχεδιασμός για την πλήρη απομάκρυνση των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους και εξαναγκασμό τους να βρουν τρόπο επιβίωσης σε αιγυπτιακό έδαφος.

Τα 4 βήματα που προβλέπονται

  1. Εντολή στους Παλαιστίνιους πολίτες να εκκενώσουν τη βόρεια Γάζα υπό την απειλή χερσαίας επιχείρησης
  2. Χερσαίες επιχειρήσεις από τη βόρεια προς τη νότια Γάζα
  3. Οι διαδρομές στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα προς την Αίγυπτο θα παραμείνουν ανοιχτές
  4. Δημιουργία «πόλεων» με σκηνές στο βόρειο Σινά και, στη συνέχεια, κατασκευή πόλεων για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων στην Αίγυπτο.

Το έγγραφο υποβαθμίζεται από κυβερνητικούς αξιωματούχους, με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού να δηλώνει στη Haaretz ότι αποτελεί «αρχικές σκέψεις» για το θέμα, το οποίο προς το παρόν δεν εξετάζεται από τις Aρχές που επικεντρώνονται στην πολεμική προσπάθεια και όχι στην επόμενη ημέρα.