ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 

Σε παγκρήτια αντιπολεμική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα Χανίων, καλεί το ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου ΗΜΜΥ Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η αντιπολεμική κινητοποίηση, στην οποία καλούν επίσης η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων αλλά και δεκάδες σωματεία και οργανώσεις, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Nοεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι.

Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στις 11:30 το πρωΐ της Κυριακής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων της Κρήτης, εκφράζεται η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, αλλά και η πλήρης αντίθεση σε οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, καθώς και αντίθεση στην παραχώρηση βάσεων προς τους Αμερικανούς για χρήση σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Αναλυτικά το κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων:

«ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ! ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ !
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Οι εξελίξεις στην μέση ανατολή χτυπούν συναγερμό για όλους τους λαούς του κόσμου που καλούνται να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, ο οποίος εδώ και 75 χρόνια δολοφονείται, εκτοπίζεται και δίνει άνιση μάχη για την ανεξαρτησία του. Το Ισραήλ, με την στήριξη των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, επιχειρεί μια «εθνοκάθαρση» βομβαρδίζοντας ανελέητα την λωρίδα της Γάζας, ακόμα και νοσοκομεία και σχολεία. Εδώ και δύο βδομάδες κάθε μέρα πάνω από 350 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι και παιδιά, δολοφονούνται!

Η δύση στηρίζει ανοικτά την αιματοκύλισα που έχει εξαπολύσει το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ. Εδώ και δεκαετίες, οι δυτικές κυβερνήσεις κωφεύουν για το Ισραηλινό απαρτχάιντ και τις δολοφονίες εις βάρος της Παλαιστίνης, καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια και μάχη των παλαιστινίων για απελευθέρωση, επιχρίοντας να αντιστρέψουν την πραγματικότητά και να δικαιολογήσουν την πολιτική του κράτους-δολοφόνο Ισραήλ, βαφτίζουν «μύγες που πρέπει να πεθάνουν» και «τρομοκράτες» τους παλαιστίνιους, στρώνοντας έτσι το έδαφος για όλο και μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος τους. Μάλιστα, η χερσαία εισβολή του Ισραηλινού στρατού εκτροχιάζει τον αριθμό των θανάτων που ήδη χτυπούσε κάθε μέρα αριθμούς ρεκόρ! Είναι σαφές πως Ισραήλ και Δυτικές κυβερνήσεις θέλουν την εξολόθρευση ενός ολόκληρου λαού που τολμά να διεκδικεί την ανεξαρτησία του!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει τεράστιες ευθύνες!  Στρατευμένη πλήρως στο ΝΑΤΟϊκό άρμα, κάνει την χώρα μια απέραντη βάση για τα αμερικανικά πολεμικά πλοία και αεροπλάνα που μεταφέρονται στο Ισραήλ. Ενώ με τις αηδιαστικές εγκλήσεις προς το Νετανιάχου να προχωρήσει αλλά «με το μικρότερο δυνατό ανθρωπιστικό κόστος» δίνει το πράσινο φώς για το βομβαρδισμό, τις δολοφονίες και τις σφαγές αμάχων! Πόσες χαμένες ζωές παιδιών, γυναικών και ανδρών είναι το «μικρότερο ανθρωπιστικό κόστος»; Πόσα βομβαρδισμένα σπίτια και νοσοκομεία;

Την ίδια στιγμή που λαός και νεολαία αγωνίζονται για δικαιοσύνη, η κυβέρνηση παραχωρεί στους Αμερικάνους την 112 πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα για να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα του  κράτους του Ισραήλ στην πραγματοποιούμενη από αυτό γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Ταυτόχρονα, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά μας, η βάση της Σούδας αποτελεί «κρίσιμο κομμάτι του επιχειρησιακού παζλ», εμπλέκοντας την χώρα ακόμα παραπάνω στη σφαγή που γίνεται στη Γάζα, αφού έχει σημαντικό συνωστισμό μεταγωγικών, κατασκοπευτικών και άλλων αεροπλάνων. Παράλληλα ήδη, από τις πρώτες μέρες της θηριωδίας η ελληνική φρεγάτα Ψαρρά συνόδευε τα ΝΑΤΟικά πλοία.

Καμία ανοχή δεν μπορούμε να δείξουμε στην φιλοπόλεμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που προσφέρει απλόχερα την χώρα για την ικανοποίηση των ΝΑΤΟϊκων σχεδιασμών. Το αίτημα του λαού μας «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ» – «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Ο λαός μας δεν ξεχνά την ευθύνη τους για τους πολέμους και την προσφυγιά. Κανένα όφελος δεν έχουν οι λαοί από την ύπαρξη και την επέκταση των βάσεων του θανάτου και την συμμετοχή των χωρών στο ΝΑΤΟ.

Αντιθέτως, οι λαοί του κόσμου ξέρουν τι σημαίνουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.  Ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να δίνεις άνιση μάχη για ελευθερία! Για αυτό, εδώ και δύο βδομάδες, δίνουν την  απάντηση τους στις μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης του Παλαιστινιακού λαού σ’ όλο τον κόσμο, απέναντι στο Ισραηλινό κράτος και την εξολόθρευση που επιχειρεί!

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις. Καλούμε όλους του μαζικούς φορείς, τους συλλόγους, τα σωμάτια και τις συλλογικότητες, τον κάθε ένα και την κάθε μία, να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και να απαντήσουμε  με ένα να ηχηρό μήνυμα για καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της χώρας στις ΝΑΤΟϊκές αποστολές. Να σταθούμε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού!

Να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός και η χερσαία εισβολή στην Γάζα!
Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου!
Κάτω η τρομοκρατία του κράτους-δολοφόνου Ισραήλ και των ΗΠΑ!  Αλληλεγγύη στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης!
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ, ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 5/11 στις 12:30 , με ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:30 ΠΛ. ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
».