ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την κατάθεση πρότασης από τον Διονύση Τεμπονέρα για την έναρξη διαδικασίας διαμόρφωσης κοινού κεντροαριστερού μετώπου με το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Αριστερά, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναμένεται να θέσουν θέμα εσωκομματικού δημοψηφίσματος.

Τα δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να θέσουν θέμα διενέργειας δημοψηφίσματος στη βάση του κόμματος για το μέλλον του χώρου, κάτι που αναμένεται να στηριχθεί και από άλλα στελέχη.

Το ερώτημα που θα προτείνουν να τεθεί σε ψηφοφορία είναι το αν τα μέλη του κόμματος επιθυμούν να πρωταγωνιστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα που θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή θα επισημοποιηθεί όταν συγκληθούν τα όργανα του κόμματος, με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής να προγραμματίζεται για τα τέλη Ιουνίου.

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης προσκάλεσε το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία πάνω σε προτάσεις νόμου που συμφωνούν τα δύο κόμματα, αλλά απέκλεισε κατηγορηματικά τη σύμπλευση με τη Νέα Αριστερά.

«Προσκαλώ το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου που συμφωνούμε. Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Υπάρχουν ζητήματα όπως ο ΦΠΑ στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στα Παραπολιτικά 90,1.

«Όσο είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς, που έκλεψε έδρες» είπε χαρακτηριστικά και κλήθηκε να σχολιάσει την πρόταση Τεμπονέρα – Κοτσακά: «Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δικαίωμα του καθενός να αλλάξει πορεία» τόνισε σχετικά.