«ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ» ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ, Στέφανος Κασσελάκης, με μοναδικό θέμα τις τηλεφωνικές υποκλοπές (υπόθεση Predator).

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη εβδομάδα η κυρία Αδειλίνη πήρε τη δικογραφία για τις τηλεφωνικές υποκλοπές από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και την ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. Κασελλάκης δήλωσε: «Συναντηθήκαμε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την ευχαριστούμε για το χρόνο της, συζητήσαμε με κύριο θέμα τις υποκλοπές και εκφράσαμε διάφορες ανησυχίες εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμφωνήσαμε ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό είναι προτεραιότητα και για τη Δικαιοσύνη αλλά και για την κοινωνία».

Όπως είπε ο ίδιος, «οι ανησυχίες μας εδράζονται όχι μόνο στην ουσία της υπόθεσης, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «να είναι ξεκάθαρο προς όλες και όλους ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει μία ισχυρή, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και σε αυτή την πορεία θα είμαστε πάντα στο πλευρό όλων των έντιμων δικαστών, ώστε να μπορεί ο Έλληνας πολίτης να έχει ως τελευταίο του αποκούμπι τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας».

Ν. Ανδρουλάκης: «Ζούμε τη σταθερή παρακμή του κράτους δικαίου στο βωμό της συγκάλυψης»

«Εδώ και ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα, ζούμε τη σταθερή παρακμή του κράτους δικαίου στο βωμό της συγκάλυψης. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, με όλες αυτές τις πρακτικές, οδηγούν τη χώρα μακριά από το ευρωπαϊκό πρότυπο λειτουργίας των θεσμών», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε πώς αντικείμενο της συνάντησής του με τον κ. Ράμμο ήταν «οι σοκαριστικές καταγγελίες, που έκανε στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να υπάρχει ένα σκοτεινό παρασκήνιο με απειλές σε πρόσωπα, που εκπροσωπούν τις Ανεξάρτητες Αρχές».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η παράταξή μας θα σταθεί εμπόδιο με όλες της τις δυνάμεις απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο δεν αξίζει στον ελληνικό λαό. Έναν λαό που αγωνίστηκε για να έχουμε κράτος δικαίου, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ποιοτική δημοκρατία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι κατέθεσε στον Άρειο Πάγο υπόμνημα για να υπάρξει αντιπαραβολή των στόχων του Predator από τη λίστα του κ. Μενουδάκου με τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ ώστε, όπως τόνισε, «να υπάρξει επιτέλους αποκάλυψη του ενιαίου κέντρου των παρακολουθήσεων».

Υπογράμμισε ακόμη πως αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την επιτάχυνση της διαδικασίας να πέσει φως σε αυτήν τη νοσηρή υπόθεση, τότε πρέπει άμεσα να γίνει αυτή η αντιπαραβολή και να ενημερωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «το κράτος δικαίου δεν είναι πολυτέλεια, όπως θέλουν κάποιοι να το εμφανίσουν στη χώρα, αλλά είναι η προϋπόθεση για την ευημερία και την ανάπτυξη της κοινωνίας μας».