ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και της Νέας Αριστεράς με αφορμή την πρόταση του Διονύση Τεμπονέρα για τη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Νέας Αριστεράς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε: «Κατανοώ το μίσος προς το πρόσωπό μου από τη στιγμή που τους “πήρα το μαγαζί”, όπως θεωρούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα Ιουλιανά και η αποστασία δεν είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς και ο δημοκρατικός λαός τούς έδειξε τον δρόμο την Κυριακή».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτές σε όσους συμπολίτες μας απογοητεύτηκαν από τα δρώμενα του τελευταίου χρόνου και επιθυμούν να επιστρέψουν. Και μέσα από το καταστατικό μας συνέδριο το ερχόμενο φθινόπωρο θα ανοίξουν για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, δίχως πιστοποιητικά κομματικής επετηρίδας. Θα πάμε μπροστά για το καλό της κοινωνίας».

Τέλος, σημείωσε ότι «όσο είμαι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα “Νέα Αριστερά” δεν πρόκειται να υπάρξει».

Σε ανακοίνωση – απάντηση στη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη που τους αποκάλεσε «απονομιμοποιημένο μόρφωμα», η Νέα Αριστερά αναφέρει ότι «ο κύριος Κασσελάκης φανερώνει τον εσωτερικό του κόσμο όταν κάνει λόγο για “μορφώματα”. Έχει μετατρέψει ένα πολιτικό κόμμα σε μόρφωμα αντιγράφοντας τον ίνδαλμα του: τον Ντόναλντ Τραμπ».

Στη συνέχεια, τονίζουν ότι «υπό το βάρος της αποτυχίας του, αναζητεί τώρα τους επόμενους υπονομευτές. Αυτό το αντιλαμβάνονται κάθε μέρα οι αριστεροί πολίτες- εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, κλείνοντας η ανακοίνωση τονίζει ότι «για να τελειώνουμε. Ο κύριος Κασσελάκης δεν έχει κατανοήσει ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει ή να συμπράξει μαζί του. Γιατί είναι η άλλη όψη του κυρίου Μητσοτάκη. Αν θέλει ο κύριος Κασσελάκης να βρει ποιοι αποκαλούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ “μαγαζί” ας τους αναζητήσει στο περιβάλλον του. Όχι στη Νέα Αριστερά».