ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ – «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ»

Ο πρωθυπουργός έβγαλε τα συμπεράσματα που τον βολεύουν για την αιτία της σημαντικής πτώσης των ποσοστών της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές: Αφού παραδέχθηκε ότι η ακρίβεια υπάρχει και στοίχισε για την κυβέρνηση, δεν διατίθεται να πάρει μέτρα, ενώ το μήνυμα το οποίο θεωρεί πως έλαβε στην κάλπη είναι «να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της».

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στον Alpha όρισε την ακρίβεια ως βασικό κριτήριο των ψηφοφόρων και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για σημειακές παρεμβάσεις στο φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι ο πυρήνας της μεταρρύθμισης δεν θα αλλάξει.

Ο κ. Μητσοτάκης αφενός διέψευσε εκ νέου τα σενάρια πρόωρων εκλογών, αφετέρου διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει στην ίδια πολιτική των μεταρρυθμίσεων, απλώς με μεγαλύτερη ταχύτητα.

«Η κυβέρνηση έχει ισχυρή πλειοψηφία και ισχυρή εντολή τετραετίας. Οι εκλογές θα γίνουν το 2027», τόνισε.

«Θα προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές. Δεν θα πατήσουμε φρένο, θα πατήσουμε γκάζι». είπε επίσης ο πρωθυπουργός. «Διαχείριση δεν σημαίνει εθίζουμε τον λαό στα ευχάριστα», σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να κατέβει ο πήχης των προσδοκιών της κυβέρνησης».

Δήλωσε επίσης ότι δεν θα μειώσει τον ΦΠΑ. «Αν πιστεύουν κάποιοι ότι αυτή η κυβέρνηση θα κάνει κινήσεις πανικού, θα μειώσει τον ΦΠΑ ενώ δεν το αντέχει η οικονομία κάνουν λάθος, Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα», υπογράμμισε.

Διαμήνυσε επίσης με νόημα στα μέλη της κυβέρνησης ότι: «Το 41% δεν υπάρχει σήμερα.  Αν κάποιοι είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά είναι καιρός να τον δουν και από λίγο πιο χαμηλά», ενώ υπενθύμισε πως έχει δηλώσει ότι αξιολογεί αποτελεσματικότητα και συμπεριφορά.

Στο ερώτημα εάν το υπουργικό της Παρασκευής θα γίνει με τη σημερινή σύνθεση της κυβέρνησης ή με νέα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε κοφτά: «Με τη σημερινή. Έχουμε υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή».

Παράλληλα, σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα αναγνώρισε πως «σίγουρα πολλοί δεν πήγαν (σ.σ. να ψηφίσουν) γιατί δεν τους πείσαμε ότι οι κάλπες αυτές ήταν σημαντικές» και ότι «υπήρξαν και πολλοί πολίτες που ήθελαν να μας στείλουν ένα μήνυμα».  

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι το μήνυμα ειδικά για την ακρίβεια, το είχε λάβει πολύ καιρό πριν… «Έβλεπα τα προβλήματα», είπε. «Σε ένα βαθμό αντιλαμβάνομαι γιατί μέσα από την ψήφο ή τη σιωπή τους αποφάσισαν να μας στείλουν ένα μήνυμα», συνέχισε.

«Ταυτόχρονα», εκτίμησε, «αποδοκιμάστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση και ειδικά η αντιπολίτευση των λεφτόδεντρων». «Ελπίζω να μην προσπαθήσουν κάποιοι να τα ξαναφυτέψουν γιατί δεν προσφέρεται το έδαφος στην πατρίδα μας», είπε σκωπτικά αφήνοντας αιχμές κυρίως κατά ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, στο πλαίσιο του απολογισμού της κάλπης ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως το θέμα των Τεμπών και οι υποκλοπές «δεν ήταν καθοριστικά στην επιλογή των πολιτών». Σχολίασε, δε, για τον Νίκο Ανδρουλάκη, «ο ένας πολιτικός αρχηγός που τα προέταξε δεν κατάφερε καν να βγει δεύτερος». Συμπλήρωσε πως «ο κεντρικός απολογισμός θα γίνει σε τέσσερα χρόνια».