Ο ΜΠΕΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Άθλια επίθεση κατά των δημοσιογράφων, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη με το πόσιμο νερό μετά τις καταστροφές από τις κακοκαιρίες.

Ο Αχ. Μπέος κάλεσε τους πολίτες «να τους φτύνουν» όταν τους δουν και «να τους πετάνε γιαούρτια και αβγά», ενώ στράφηκε και εναντίον της δημοσιογράφου, Κατερίνας Τασσοπούλου, λέγοντας «σκουπίδια της δημοσιογραφίας, πατσαβούρες δημοσιογράφοι. Άπλυτοι. Ρε Τασοπούλου σε πειράζει το νερό που κόβεται στις 10-11, σε πειράζει; Μια φορά τον μήνα κάνεις μπάνιο. Τι σε νοιάζει εσένα μωρή».

Ο ίδιος τόνισε πως νοιάζεται για την πόλη που γεννήθηκε και είπε πως με αυτά που παρουσιάζουν δημοσιογράφοι κάνουν κακό στην πόλη. Έκανε λόγο για αλητεία και έγκλημα και τόνισε πως το 80% της πόλης έχει καθαριστεί και μένουν μόνο λίγοι και μικροί δρόμοι ακόμη για να καθαριστούν.

Στη συνέχεια στοχοποίησε άλλο άτομο, πολίτη αυτή τη φορά. «Βγήκε μια Τζανετουλάκου, λέει, και πήγε και έκανε μέτρηση απ’ τη βρύση της και είπε, λέει, απ’ τον βόθρο. Ότι το νερό έχει κωλοβακτηρίδια. Έτσι γίνονται οι μετρήσεις; Και το ανέβασε πάνω. Ρε δεν έχετε τίποτα άλλο να ασχοληθείτε; Δεν ντρέπεστε λίγο; Σε αυτή την πόλη ζείτε; Δεν ντρέπεστε ρε ξεφτιλισμένοι; Και λίγα σας λέω».

Ο ίδιος χαρακτήρισε κανονικότητα να κλείνει το νερό στις 11 το βράδυ και συνέχισε λέγοντας «όταν έχεις 18 ώρες νερό δεν είναι πρόβλημα. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε 24ωρη παροχή νερού. Το τριήμερο δεν είχαμε διακοπές, γιατί δεν είχαμε ζημιές».

Τέλος, αφού έπλεξε το εγκώμιό του, είπε: «Βουλώστε το ρε κοπρίτες, ξεφτίλες. Που τα παίρνατε απ’ τους εργολάβους για να μην μιλάτε. Τα παίρνατε. Βαρέστε εμένα προσωπικά, αλλά όχι την πόλη σας ρε», επέμεινε.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ

Η δημοσιογράφος Κατερίνα Τασσοπούλου εργάζεται στο τοπικό μέσο gegonota.news και με τα ρεπορτάζ της έχει αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα ως προς την ποιότητα του νερού αλλά και την απουσία των υπηρεσιών του Δήμου από την πρόληψη αλλά και για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες καταστροφές στην περιοχή. Για την επίθεση που δέχτηκε από τον Αχ. Μπέο η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι τέτοιες δηλώσεις «είναι βέβαιο ότι θα μετατρέψουν την κοινωνία σε ζούγκλα». Η Ενωση προειδοποιεί και καθιστά τον δήμαρχο Βόλου υπεύθυνο για οποιαδήποτε βιαιοπραγία συμβεί σε βάρος δημοσιογράφου και καλεί τους δημοσιογράφους να αποχωρούν από τέτοιου είδους συνεντεύξεις-παρωδία, που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για το ίδιο το επάγγελμα.

Η πανεπιστημιακός Φαίη Τζανετουλάκου είναι μεταξύ των πολιτών που έχουν δώσει σημαντικές μάχες για το περιβάλλον. Είναι μεταξύ των ακτιβιστών της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας που αθωώθηκαν πρόσφατα για την παρεμπόδιση της μεταφόρτωσης σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ – LAFARGE ενώ έδωσαν σημαντικό αγώνα για να έρθει η νίκη στο ΣτΕ που απαγορεύει την μεταφορά σκουπιδιών στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Στο θέμα της ποιότητας του νερού μετά τις πρόσφατες καταστροφές ανέδειξε με μετρήσεις από επίσημο Χημείο το πρόβλημα την ώρα που ο Δήμος βόλους αρνείται να δημοσιοποιήσει αντίστοιχα αποτελέσματα μετρήσεων. Η ίδια έχει έντονη πολιτική δράση και για αυτό βρίσκεται στοι στόχαστρο του Αχ. Μπέου με χυδαίες κατά καιρούς εκφράσεις. Υπήρξε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό Συμμαχία για τον Βόλο καθώς και υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας με το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη.