ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει (και) το Νοσοκομείο του Βόλου, περιγράφει σε ανάρτησή του ο Ηλίας Καραμέτος, διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου.

Όπως αναφέρει, το τμήμα έχει φτάσει στα όριά του, αφού ένας γιατρός και πέντε ειδικευόμενοι εξετάζουν κάθε μήνα στο τμήμα περίπου 6.000 άτομα, ενώ ο ίδιος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές αποχωρήσεις προσωπικού από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Δεν υπάρχει τμήμα επειγόντων το οποίο μέχρι τις 12 να έχουμε εξετάσει πάνω από 50 ανθρώπους Κυριακή αργία που αμιγώς επείγοντα είναι περίπου 8 – 10. Άρα κάτι δεν γίνεται σωστά και ο πολίτης δεν έχει αλλού διέξοδο άμεσα να απευθυνθεί παρά στο τμήμα επειγόντων για ότι μπορεί να φαντασθεί κανείς (ενδεικτικά πιστοποιητικό αθλητή, ενημέρωση συγγενούς για ασθενή που δεν γνωρίζει το ιστορικό του, για θέμα που έχει παρουσιαστεί μήνες πριν)», αναφέρει ο κ. Καραμέτος.

Υπογραμμίζει επίσης ότι «ένας γιατρός με 25 χρόνια υπηρεσίας και 5 περίπου ειδικευόμενοι γιατροί θα εξετάζουν ασταμάτητα για 24 ώρες, τα μη επείγοντα αλλά θα είναι σε ετοιμότητα μετά από 20 ώρες και για το βαρύ περιστατικό που θα έρθει την νύχτα και δικαιολογημένα θα πρέπει να αντιμετωπισθεί ως υπερεπείγον αλλά με τι κουράγιο».

Παράλληλα, επικρίνει τη διοίκηση του νοσοκομείου γιατί οι γιατροί εκτελούν και χρέη φύλακα, με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωποι «με την οργή και την απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων συνοδών που δεν σέβονται την προσπάθεια μας, που το σύστημα επιβιώνει χάρη στο φιλότιμο μας και όχι στα ψιλά που αμειβόμαστε».

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Αγαπητοί υπεύθυνοι του χώρου της υγείας, τα τμήματα επειγόντων και εν προκειμένω το δικό μας έχει φθάσει στα όρια του. Δεν υπάρχει τμήμα επειγόντων το οποίο μέχρι τις 12 να έχουμε εξετάσει πάνω από 50 ανθρώπους Κυριακή αργία που αμιγώς επείγοντα είναι πια 8- 10.

Άρα κάτι δεν γίνεται σωστά και ο πολίτης δεν έχει άλλου διέξοδο άμεσα να απευθυνθεί παρά στο τμήμα επειγόντων για ότι μπορεί να φαντασθεί κανείς (ενδεικτικά πιστοποιητικό αθλητή, ενημέρωση συγγενούς για ασθενή που δεν γνωρίζει το ιστορικό του, για θέμα που έχει παρουσιαστεί μήνες πριν).

Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο. Πάντως ένας γιατρός με 25 χρόνια υπηρεσίας και 5 περίπου ειδικευόμενοι γιατροί θα εξετάζουν ασταμάτητα για 24 ώρες, τα μη επείγοντα αλλά θα είναι σε ετοιμότητα μετά από 20 ώρες και για το βαρύ περιστατικό …. που θα έρθει την νύχτα και δικαιολογημένα θα πρέπει να αντιμετωπισθεί ως υπερεπειγον αλλά μα τι κουραγιο….

Κανένας τοπικός, περιφερειακός, κεντρικός ιθύνων δεν ενδιαφέρεται όσα έγγραφα και αν έχω στείλει για φύλαξη (από το πρωί χωρίς φύλαξη, χωρίς πόρτες χωρίς σειρά ) να αναγκάζεται ο γιατρός να κάνει και τον φύλακα και να έρχεται αντιμέτωπος με την οργή και την απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων συνοδών που δεν σέβονται την προσπάθεια μας, που το σύστημα επιβιώνει χάρη στο φιλότιμο μας και όχι στα ψιλά που αμειβόμαστε!!!

ΦΤΑΝΕΙ ΟΜΩΣ!!! Κύριοι δεν έχετε καταλάβει ότι θα φύγουμε όλοι από το ΕΣΥ !!!! Ο κόσμος με την συμπεριφορά του δεν έχει καταλάβει ότι δεν θα υπάρχει άνθρωπος να τον εξετάσει !!!! Οι συναδελφοι που παραπέμπουν περιστατικά που θα τα στέλνουν μετά…

Είναι πολύ προβληματισμένος για την συνέχεια μου και την συνέχεια του δημοσίου ΕΣΥ αν και έχω γράψει πολύ μελάνι αλλά κωφεύουν…… ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ !!! Ένας εξουθενωμένος γιατρός του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ που θα μπορούσε να είναι κάπου που τον σέβονται και τον ακούνε !!!! Συνολικά εξετάζονται καθημερινά 200 και πλέον άτομα στο τμήμα επειγόντων δηλ 6000 το μήνα δηλ μισός Βολος το χρόνο.

Βγάλτε τα συμπεράσματα σας !!! Όσο για τις συνθήκες εργασίας αρκεί μια επι τόπου αυτοψία που εργαζόμαστε !!!!!».