Ο ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ LOGO ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ 

Συνεργασία, όχι μόνο ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά και ανθρώπων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου που έχουν ιδιωτεύσει απογοητευμένοι μαζί με ανεξάρτητες κινήσεις της κοινωνίας, προκρίνει ο Χρήστος Σπίρτζης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τους Αταίριαστους, προειδοποίησε ότι στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος οι δυο πόλοι στη χώρα να είναι Δεξιά και Ακροδεξιά.

Ερωτηθείς «θα πάτε στις εκλογές με σήμα τον ήλιο;» απάντησε χαριτολογώντας «εμένα προσωπικά καθόλου δεν θα είχα αντίρρηση να πάμε με τον ήλιο, μπορεί να είναι κόκκινος, να έχει 9 ακτίνες (…) και να είναι κόκκινος».

«Να κατεβούν ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ μαζί σε ενιαίο ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές με συγκεκριμένη ατζέντα. Ο λαός θα κρίνει αν επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει αυτή τη συνεργασία. Χρειάζεται συσπείρωση της Κεντροαριστεράς», τόνισε. 

«Σήμερα έχουμε δυο κόμματα που θέλουν, άλλα δεν δείχνουν να διεκδικούνΓια να γίνει αυτό εφικτό θα πρέπει να έχουμε μεγάλο πόλο μετά τα τελευταία αποτελέσματα. Είχαμε στρατηγική ήττα. Από το 32% πήγαμε στις δεύτερες εκλογές στο 17%. Δεν έχουμε την πολυτέλεια διαφορετικές εκφράσεις του προοδευτικού κόσμου να είναι διαιρεμένες», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, αν αυτό δεν γίνει συγκροτημένα από τα δύο μεγάλα κόμματα της Κεντροαριστεράς, «υπάρχουν δύο εκδοχές: ή να ληφθούν πρωτοβουλίες και να ανταποκριθεί μια μεγάλη βάση του ελληνικού λαού, και της κεντροδεξιάς ακόμα, ή θα ακολουθήσουμε το δρόμο της Ιταλίας και της Γαλλίας, δηλαδή οι δυο πόλοι θα είναι η Δεξιά και η Ακροδεξιά».

Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ότι «αφού κατά τη γνώμη μου έκανε το λάθος που παραιτήθηκε καλώς τηρεί πολύ προσεκτική στάση». 

Όσον αφορά τις διαγραφές, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι καλό θα ήταν να μην προχωρήσουν και να πέσουν οι τόνοι, σημειώνοντας ωστόσο την διαφωνία του για την ουσία αυτών που λέγονται και τον τρόπο που λέγονται.

«Δεν είναι δυνατόν να αμφισβητείται ο Στέφανος Κασσελάκης. Γίνεται να μην αποδεχθείς το αποτέλεσμα; Οι διαφωνούντες οφείλουν να κάνουν δημόσια την αυτοκριτική τους», είπε ο ίδιος.