ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ EXPRESS – ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΛΙΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η κακοκαιρία εξπρές ήδη επελαύνει στη χώρα, με ισχυρές βροχοπτώσεις να σημειώνονται στη Θεσσαλία, ενώ καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις χτύπησαν και το Πήλιο στη Μαγνησία. Το αισιόδοξο είναι ότι μέχρι στιγμής τα όποια προβλήματα προκάλεσε δεν φαίνεται να είναι σοβαρά ενώ η Πυροσβεστική δεν δέχθηκε καμία κλήση για άντληση υδάτων.

Η κακοκαιρία χτύπησε με σφοδρότητα μέσα την νύχτα το Νότιο Πήλιο πλημμυρίζοντας δρόμους και σοκάκια σε Ζαγορά, Μηλιές αλλά χωρίς να δημιουργείται κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Πολύ νερό έπεσε και στην πόλη της Καρδίτσας όπου έως το βράδυ της Παρσκευής είχαν καταμετρηθεί 70 χιλιοστά βροχής.

Χωρίς προβλήματα πέρασε το κύμα της έντονης βροχόπτωσης που έπληξε περιοχές της Λάρισας κυρίως τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και τις πρώτες πρωινές του Σαββάτου.

Στα Φάρσαλα όπου υπήρχε εκτίμηση για ποσότητες νερού περί τα 50 με 60 χιλιοστά, όλα κύλησαν ομαλά. Όλο το βράδυ επί ποδός βρισκόταν οι μηχανισμός τόσο της Περιφέρειας, όσο και του Δήμου με δεκάδες μηχανήματα να βρίσκονται σε επιφυλακή, διάσπαρτα σε διάφορα καίρια σημεία.

Ήρεμη ήταν και η βραδιά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας η οποία δεν βρέθηκε αντιμέτωπη με κάποιο σοβαρό περιστατικό. Μικρής έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα είχαμε σε αγροτικές εκτάσεις.

Στα πολύ υψηλά ποσοστά βροχής που έπεσαν κυρίως σε Βόλο και Πήλιο, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr, το πρωί του Σαββάτου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας. «Το φαινόμενο έχει κοπάσει, σημείωσε, το ύψος όμως της βροχής σε μερικά μέρη ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Στον αστικό Βόλο είχαμε 95 χιλιοστά βροχής σε 8 ώρες ενώ στον «Ντάνιελ» ήταν 156. Είχαμε μεγάλη ένταση αλλά μικρής διάρκειας φαινόμενα. Αντίστοιχα είχαμε 150 χιλιοστά στη Ζαγορά και 80 χιλιοστά βροχής στην Καρδίτσα».

Υπενθυμίζεται πως από χθες στη Λάρισα βρίσκεται ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση και να συντονίζει τις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού.