ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ – «ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟ, ΚΟΒΕΤΑΙ»


Μονταζιέρα – και – στην γυναικοκτονία της Κυριακής, στους Αγίους Αναργύρους. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από την δικηγόρο της οικογένειας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το υλικό από τη στιγμή της δολοφονίας που έχει φτάσει στις Αρχές “έχει κενά, κόβεται”.

“Ο φρουρός είχε χρόνο να δράσει” υποστήριξε η δικηγόρος της οικογένειας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε το βράδυ της 1ης Απριλίου από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Συγκεκριμένα, η κ. Έλενα Τζούλη, μιλώντας στην ΕΡΤ, αρχικά ανέφερε πως, ενώ χτες ήταν προγραμματισμένη η κατάθεση της μητέρας της 28χρονης στις Αρχές, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό, καθώς βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, και κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης της έχει απαγορευτεί να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους διαδικασίες.

“ΤΟ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ”

“Αυτό που θέλω να σας πω είναι, ότι αποκλειστικά χάρη στην Ανακρίτρια Αθηνών, Παναγιώτα Σούτσου, έγινε δεκτό το αίτημα, το οποίο εγγράφως είχαμε υποβάλει δύο μέρες πριν, και η υπόθεση πλέον τέθηκε στην ορθή βάση της πλήρους διαλεύκανσης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι υποβάλλαμε αίτημα προκειμένου να κατασχεθεί όλο το οπτικοακουστικό υλικό από το Τμήμα, από κάμερες του ΑΤ, από κάμερες παρακείμενων κατοικιών και καταστημάτων, καθώς, όπως προκύπτει από το υλικό που έχει στα χέρια της η κ. Ανακρίτρια και δόθηκε και σε εμάς ως συνηγόρους, το υλικό δεν είναι ενιαίο, κόβεται, υπάρχουν κενά, τα οποία γεννήθηκαν και στην κυρία Ανακρίτρια“, τόνισε η κ. Τζούλη.

Σημείωσε δε πως “δεν θα κάνω χρήση της λέξης μοντάζ, γιατί δεν είμαι τεχνικός καμερών, αλλά γι’ αυτό ζητήσαμε ως οικογένεια της μητέρας της αδικοχαμένης Κυριακής και έγινε δεκτό να κατασχεθεί και να της παραδοθεί σε συνεχή ροή και όχι κομμένο προκειμένου να εξεταστεί και από δικό μας, τεχνικό πραγματογνώμονα της οικογένειας, ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι το πρωτότυπο υλικό”.

“Αυτό το οποίο ζητάμε είναι όλο το υλικό με συνεχή ροή, και όχι μόνο της ίδιας ημέρας, μιλάμε για ροή τριών ημερών, γιατί αυτό το οποίο έχει στα χέρια της η κυρία Ανακρίτρια κόβεται στο επίμαχο σημείο των 4 προηγούμενων μαχαιριών, που το κορίτσι δεχόταν στο σώμα του, στην ευθεία του φυλακίου” εξήγησε.

“Ο ΦΡΟΥΡΟΣ ΕΙΧΕ ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ”

“Άρα ο φρουρός είχε καθαρή και άμεση οπτική επαφή με τον δράστη, ο οποίος περπατούσε με γοργά βήματα πίσω της, ούτε έτρεχε ούτε αιφνιδιάστηκε ο φρουρός, παρακολουθούσε έναν δράστη που κρατούσε ένα τεράστιο μαχαίρι 30 εκατοστών, όρθιο προτεταμένο, το έβγαλε από την τσέπη του επιδεικτικά και το κρατούσε όρθιο” συνέχισε.

“Ήταν εντός οπτικού πεδίου του φρουρού, δεν έκανε τίποτα, μέχρι που η άτυχη 28χρονη Κυριακή σωριάστηκε μπροστά του, όπου εκεί (σ.σ. ο δράστης) της κατάφερε και την τελευταία θανατηφόρα μαχαιριά, όπου και ο φρουρός εδέησε με ήρεμες κινήσεις να βγει έξω, να παρακολουθεί το κορίτσι να ψυχορραγεί.

Το οποίο κοριτσάκι μόνο το κεφάλι του κατάφερε να σηκώσει, αφού είχαν κατέβει και οι Αστυνομικοί που ήταν μέσα στο ΑΤ. Σήκωσε το κεφάλι ενώ έβγαζε αίμα από το στόμα και ψυχορραγούσε, κανένας δεν συνέδραμε. Ο δράστης καθόταν ανενόχλητος δίπλα, κρατώντας το μαχαίρι, όπου εκεί, για λόγους πια θεατρινισμού και υπερασπιστικής γραμμής, κατάφερε μαχαιριά στο λαιμό του και τότε εδέησαν να τον αφοπλίσουν. Θα μπορούσε ο άνθρωπος αυτός να επιτεθεί και στους αστυνομικούς“.

Στη συνέχεια η κ. Τζούλη αναφέρθηκε και στο ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα τις προηγούμενες ημέρες, χαρακτηρίζοντάς το “σοκαριστικό”.

“Μιλάμε για έναν αξιωματικό, ο οποίος μιλά με την Άμεσο Δράση και της λέει με πολύ αργό ρυθμό της κυρίας με την οποία μιλά, ‘Είδα από το μπαλκόνι ένα πτώμα κάτω’, ‘Τι είναι; Συνάδελφος’ τον ρωτάει εκείνη, και αυτός απαντά ‘Όχι πολίτης’. ‘Α ωραία’ απαντάει μετά εκείνη, σαν να λέει “έξω βρέχει” . Είναι σοκαριστικό.

Και επειδή δυστυχώς η ενδοοικογενειακή βία είναι πάρα πολύ μεγάλη, οι γυναίκες αυτές – και είναι πάρα πολλές – βλέποντας αυτή την κατάσταση διστάζουν και σου λέει ‘πού να πάω, την άλλη μέρα, αν όχι μπροστά στο ΑΤ, θα με σκοτώσει ο σύντροφός μου, ο κακοποιητής μου όταν γυρίσω. Η κοπέλα αυτή τα έκανε όλα σωστά, πήγε στο ΑΤ, κρατούσε μάλιστα και το γράμμα που της είχε γράψει την προτεραία, ένα οκτασέλιδο γράμμα με πλήρη σύνταξη, χωρίς κανένα ορθογραφικό λάθος, που της έβγαζε όλη την κακία του, Ήταν προειδοποιητικό το γράμμα. Επέλεξε δε να το συντάξει σε ημερομηνία ημερολογίου 17 Νοέμβρη για να της περάσει μήνυμα, να την τρομοκρατήσει” σημείωσε η κ. Τζούλη και κατέληξε, “Σήμερα, λοιπόν, ο πραγματογνώμονας που διόρισε η Ανακρίτρια μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο τον δικό μας, του πατέρα και τον τεχνικό σύμβουλο που διόρισε ο δράστης διενεργούν την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του, και εντός των επόμενων ημερών, πολύ σύντομα, θα έχουμε το τελικό πόρισμα, το οποίο αναμένουν όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον”.