ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ – ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 34.000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Συνεχίζονται τα εγκλήματα πολέμου και η γενοκτονία των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 34.000, χωρίς να υπολογίζονται όσοι σοροί βρίσκονται ακόμα στα χαλάσματα – Βρέθηκε ομαδικός τάφος με 50 πτώματα στο Χαν Γιουνίς – Περισσότεροι από 14 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στη Γάζα ανασύρουν τα πτώματα 50 Παλαιστινίων από έναν ομαδικό τάφο στο ιατρικό συγκρότημα Nasser στο Χαν Γιουνίς, δύο εβδομάδες μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από την περιοχή.

«Σήμερα, οι ομάδες μας στην Χαν Γιουνίς ανακάλυψαν τις σορούς 50 θυμάτων διαφορετικών ηλικιών που περισυνελέγησαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και θάφτηκαν μαζικά στο Νοσοκομείο Νάσερ» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η η Παλαιστινιακή Διοίκηση Πολιτικής Άμυνας, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

Στη Γάζα, όπου οι συγκρούσεις συνεχίζονται παρά την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των δυνάμεων μάχης του Ισραήλ νωρίτερα αυτό τον μήνα από τις νότιες περιοχές.

Τουλάχιστον 34.049 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 76.901 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 37 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 68 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Την ίδια στιγμή, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 14 Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη το Σάββατο, μεταδίδει το Reuters.

Η εκτεταμένη επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στην περιοχή Νουρ Σαμς, κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Τούλκαρεμ με την ανταλλαγή πυρών να συνεχίζεται μέχρι και το Σάββατο. Οι Ταξιαρχίες Τούλκαρεμ, που περιλαμβάνουν στις τάξεις τους δυνάμεις από πολλές παλαιστινιακές παρατάξεις, ανέφεραν πως οι μαχητές τους αντάλλαξαν πυρά με τις ισραηλινές δυνάμεις. 

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι αρκετοί μαχητές σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν κατά την επιδρομή και ότι τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών.