Ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16 ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

«Η επιστολική ψήφος και τα μη Κρατικά πανεπιστήμια, θα είναι τα πρώτα νομοσχέδια του νέου έτους» όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος μίλησε και σχετικά με το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και τις αντιδράσεις της Εκκλησίας.

Τα νομοσχέδια για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, για την επιστολική ψήφο, και τις παρεμβάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού για τη βία στα γήπεδα, θα είναι τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή, 

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, τόνισε ότι, θα ακολουθήσουν και παρεμβάσεις στην οικονομία με στόχο την αύξηση των εισοδημάτων, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα πρόστιμα σε βάρος των εταιρειών για αισχροκέρδεια. Ο κ.Μαρινάκης είπε επίσης ότι μέσα στην τετραετία θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, και ερωτώμενος για πιθανές αντιδράσεις της Εκκλησία απάντησε:

Δήλωσε επίσης πως, «Δεν νομοθετεί η Εκκλησία, η Ελληνική Δημοκρατία έχει την εκτελεστική εξουσία, έχει τη νομοθετική και έχει, προφανώς, και τη δικαστική εξουσία. Ακούμε τις απόψεις με σεβασμό. Βέβαια είναι σημαντικό οι απόψεις αυτές να είναι στο πλαίσιο -εγώ δεν θα κουνήσω το δάχτυλο, δεν θα κάνω υποδείξεις- του “αγαπάτε αλλήλους”, το οποίο, νομίζω, πρεσβεύει για όλους αυτούς τους αιώνες η θρησκεία που πιστεύουμε και κάποιοι άνθρωποι, μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό έχουν κάνει ανώνυμα πολύ μεγάλες πράξεις αγαθοεργίας».