ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 22.000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

207 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, 57.035 είναι οι τραυματίες και πάνω από 22.000 νεκροί, είναι ο απολογισμός της γενοκτονίας, από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, από τις Ισραηλινές επιχειρήσεις.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για εγκλήματα πολέμου και πιθανόν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στον πόλεμο στη Γάζα. Ο Τουρκ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Αν κοιτάξετε πώς αντέδρασε το Ισραήλ, έχω σοβαρές ανησυχίες για τη συμμόρφωσή του με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», δήλωσε ο Τουρκ από τη Γενεύη. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το 70% όσων επλήγησαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον της Λωρίδας της Γάζας είναι γυναίκες και παιδιά. «Η συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων αποτελεί έγκλημα πολέμου. Φυσικά, τελικά τα δικαστήρια πρέπει να κρίνουν ποιος έχει διαπράξει ποιο αδίκημα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ύπατο Αρμοστή, υπάρχουν ενδείξεις ότι πιθανόν να έχουν διαπραχθεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. «Με δεδομένους τους πολύ ισχυρούς βομβαρδισμούς χωρίς διακρίσεις σε συνδυασμό με την έλλειψη αποτελεσματικής ανθρωπιστικής βοήθειας, υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες που πρέπει να εξεταστούν πιο προσεκτικά», εξήγησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Al Jazeera