ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Σφοδρή σύγκρουση λεωφορείου με νταλίκα στην Βουλγαρία, όπου σοκάρουν οι εικόνες και οι μαρτυρίες και από Έλληνα επιβάτη. «Το λεωφορείο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και μπροστά μου ήταν δύο-τρία λάστιχα, το λεωφορείο πήγαινε να με παρασύρει και εμένα. Ο συνάδελφός μου με πήρε τηλέφωνο ότι είχε ατύχημα, ότι συγκρούστηκε με λεωφορείο και ήρθα στο σημείο. Οι επιβάτες βγήκαν από τα σπασμένα τζάμια του λεωφορείου και τους βοήθησα να φύγουν πιο γρήγορα από το λεωφορείο», είπε ο συνάδελφος του οδηγού του τρακαρισμένου φορτηγού.

Το τραγικό ατύχημα σημειώθηκε ενώ το λεωφορείο κατευθυνόταν προς την Μπιάλα, σε μία στροφή ανάμεσα σε Βόλοβο και Μπόροβο. Εκεί, όπου το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο, συγκρούστηκαν τα δυο οχήματα.

Ένας από τους επιβάτες, ο Παναγιώτης Γραψάς, μίλησε στο bTV και περιέγραψε όσα βίωσε. «Δυστυχώς, είχαμε δύο ατυχήματα -ένα μικρό στη Ρουμανία και ένα δεύτερο στη Βουλγαρία. Οι περισσότεροι είμαστε καλά… Δεν ξέρω τι πήγε στραβά, ήταν κεντρικός δρόμος. Τώρα περιμένουμε να μάθουμε πώς πάνε οι νοσηλευόμενοι, καθώς και να μεταφερθούμε στη Σόφια και από εκεί στην Ελλάδα… Ήταν απίστευτο αγχωτικό, δεν αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει, αλλά είμαστε χαρούμενοι που είμαστε καλά».

Οι μαρτυρίες συγκλονίζουν, από το σοβαρό τροχαίο ατύχημα του τουριστικού λεωφορείου, που μετέφερε και Έλληνες, με νταλίκα, στη Βουλγαρία. Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν δέκα άνθρωποι, οκτώ Έλληνες και δύο Ρουμάνοι.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των βουλγάρικων ΜΜΕ, οδηγός της νταλίκας ήταν ένας άνδρας τουρκικής καταγωγής ενώ του λεωφορείου ένας από τη Ρουμανία. Αμφότεροι, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ και βγήκαν αρνητικοί.

Όπως καταγγέλλει ο πατέρας κοπέλας που επέβαινε στο λεωφορείο, «τους έχουν σε ένα κιόσκι σε ένα βενζινάδικο εδώ και ώρες περιμένοντας τις αρχές για να δώσουν καταθέσεις για τις συνθήκες του τροχαίου», ενώ καταγγέλλει και το πρακτορείο το οποίο τους ενημερώνει πως έχουν ήδη ξεκινήσει για να επιστρέψουν στην Ελλάδα. «Δεν πληροφορεί σωστά κανέναν μας» καταγγέλλει ο πατέρας.

Πηγή: documentonews.gr