ΧΟΛΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ… ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ακροδεξιά ρητορική και από τον  Άρη Πορτοσάλτε ο οποίος έκανε επίθεση ενάντια στον νέο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα για τις Παλαιστινιακές σημαίες που κράτησαν πολίτες, στην εκδήλωση που έγινε στο Σύνταγμα για την υποδοχή του νέου έτους. Πιο συγκεκριμένα, ο Άρης Πορτοσάλτε έγραψε στο X πως, «Η νέα Δημοτική Αρχή στην Αθήνα είχε, όπως φάνηκε, την ανάγκη να ταυτίσει την υποδοχή του Νέου Έτους, σε μια πάνδημη εκδήλωση -υποτίθεται- ΟΛΩΝ των πολιτών με μια σημαία».

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ ενοχλημένος όπως είπε από τις σημαίες, για τις οποίες είπε αρχικά, ότι είναι της Χαμάς. “Υποδεχθήκαμε την πρωτοχρονιά στην Αθήνα μας, στην πόλη μας, με τις σημαίες της Χαμάς να ανεμίζουν. Δεν ήταν και το καλύτερο” είπε αρχικά. Ο Άρης Πορτοσάλτε συνέχισε λέγοντας πως δεν έπρεπε να κυματίζει καμία σημαία, ούτε η ελληνική…

“Καμία σημαία. Σε μια γιορτή που δεν έχει κανένα νόημα δεν χρειαζόταν καμία σημαία. Ο κύριος δήμαρχος έκανε κακό ποδαρικό για τον εαυτό του. Καμία σημαία, ακόμα και η ελληνική. Ούτε η ισραηλινή, τίποτα. Ο ακτιβισμός θέλει να κάνει τη μαγκιά του σε μια στιγμή που γιορτάζουμε. Εγώ δεν θέλω καμία σημαία. Ο κ. δήμαρχος θα έπρεπε με την παρουσία του την ισχυρή να πει “κάτω η σημαία” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίθεση δέχθηκε επίσης και ο δήμαρχος Αθηναίων από ακροδεξιά τρολ των social media. “Θα είναι Δήμαρχος όλων των Παλαιστινίων ο νέος Δήμαρχος Χάρης Δούκας”, ήταν ένα από τα πιο ήπια σχόλια που γράφτηκαν. Το ένα γεγονός που εξόργισε τους φανατικούς χρήστες των social media και τον γνωστό στρατό των ακροδεξιών “τρολ”, ήταν η παρουσία στη σκηνή της γιορτής για την άφιξη του νέου χρόνου στο Σύνταγμα, ενός μελαχρινού κοριτσιού.

Το κοριτσάκι δεν ήταν πρόσφυγας από την Παλαιστίνη και η παρουσία του στη σκηνή δεν είχε καμία σχέση με τον πόλεμο. Ηταν πολύ απλά η κόρη της Νάνσυ Ζαμπέτογλου, της παρουσιάστριας της εκδήλωσης, που ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τη μαμά της και τον Δήμαρχο, για να τραγουδήσει για την άφιξη του νέου χρόνου…