Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΑΠΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ: «ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

Σε διεθνές επίπεδο ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία για το DiEM25 και το ΜέΡΑ25 καθώς με τη σημαία του κόμματος θα κατέβουν υποψήφιοι στην Ιρλανδία, στη Γερμανία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Από το Δουβλίνο ο Γ. Βαρουφάκης μίλησε δίπλα στους ιρλανδούς υποψήφιους ευρωβουλευτές Κλερ Ντέιλι και Μικ Γουάλας.

Σε ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 αναφέρεται:

Στο θέατρο Button Factory του Δουβλίνου ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία των ανεξάρτητων συνοδοιπόρων μας και ευρωβουλευτών Κλαιρ Ντέιλι και Μικ Γουάλας στην Ιρλανδία. Η Κλαιρ και ο Μικ κατεβαίνουν μαζί μας, ενώνοντας τις φωνές τους με τα ΜέΡΑ25 στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία, σε όλη την Ευρώπη γύρω από τα κοινά, πανευρωπαϊκά μας προτάγματα.

Το θέατρο ήταν κατάμεστο, με εκατοντάδες μέλη του DiEM25 Ιρλανδίας να δίνουν δυναμικό παρών, καταφθάνοντας στο Δουβλίνο από κάθε μεριά της χώρας. Σημαδιακή ήταν και η ομιλία της άοκνης αγωνίστριας και μέλους του DiEM25, Μπερναντέτ Ντέβλιν Μακάλσκι, ηρωίδας του κινήματος αντίστασης στην βρετανική κατοχή της Βόρειας Ιρλανδίας, η οποία διώχθηκε, φυλακίστηκε, δέχτηκε δολοφονικές επιθέσεις συνεχίζοντας πάντα ακάθεκτη τον αγώνα!

Η τοποθέτηση του Γιάνη Βαρουφάκη

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συνιδρυτής του DiEM25 ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας:

«Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την Ευρώπη. Όχι για να την επαινέσουμε αλλά για να ενταφιάσουμε αυτή την αποτρόπαια Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας οι κυβερνήτες απεργάζονται πολέμους και επενδύουν στην απροκάλυπτη εκμετάλλευση των Λαών και της Φύσης.

Είμαστε εδώ για να δεσμευτούμε απέναντι στον λαό της Παλαιστίνης ότι σε αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές θα αναδείξουμε το έγκλημα εις βάρος του. Ότι θα το αναδείξουμε εκ μέρους του αλλά και εκ μέρους των Εβραίων συντρόφων μας που φωνάζουν «ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ»! Εβραίων συντρόφων, όπως η οργάνωση «Εβραϊκή Φωνή για μια Δίκαιη Ειρήνη», που μας βοηθούν να εκθέτουμε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για αυτό που είναι: μια διορισμένη, ημίτρελη, πολεμοκάπηλη μαζορέτα του Ισραηλινού Στρατού που δίνει λόγο μόνο στα αληθινά αφεντικά της στη Ουάσιγκτον».

Ενώ έκλεισε στέλνοντας ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα:

«Φίλοι, σύντροφοι,

Σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, θα έχετε την ευκαιρία να μας ψηφίσετε. Ψηφίστε την Clare Daly, ψηφίστε τον Mick Wallace, ψηφίστε το ΜέΡΑ25 στη Γερμανία, στην Ελλάδα, στην Ιταλία. Μην με παρεξηγήσετε: Δεν σας υποσχόμαστε πως, αν μας εκλέξετε, θα διορθώσουμε την Ευρώπη μέσα από το νομοθετικό μας έργο. Όποιος σας υπόσχεται κάτι τέτοιο ψεύδεται! Οπότε, όχι, δεν ζητάμε την ψήφο σας για να μπορέσουμε, εντός του Ευρωπαϊκού Ψευδοκοινοβούλιου, να αλλάξουμε την Ευρώπη προς το καλύτερο. Ζητάμε να μας ψηφίσετε για να πάμε εκεί με ένα στόχο: Να ρίξουμε τις μάσκες τους ώστε να αποκαλυφθεί η ασχήμια των ψεμάτων τους. Και για να δώσουμε φωνή που θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη, στους πολίτες που φιμώνονται καθημερινά!»

Επόμενο ραντεβού με την συνοδοιπόρο Κλαιρ Ντέιλι στις 15 Μαΐου, στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ στην Αθήνα.