ΑΣΤΑΤΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, επηρεάζοντας σε αρκετές περιοχές τα σχέδια για ηλιόλουστη Ανάσταση αλλά και Κυριακή του Πάσχα. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης στο Open TV για το πώς θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από τη Μεγάλη Πέμπτη προσεγγίζει τη χώρα καιρική διαταραχή και αναμένεται να μπουν σε «κλοιό βροχοπτώσεων» περιοχές της δυτικής, της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας.

Αντίστοιχο θα είναι μεν το μοτίβο και τη Μεγάλη Παρασκευή, με τις περιοχές στα δυτικά και τα βόρεια να έχουν βροχές, χωρίς ωστόσο να δημιουργείται πρόβλημα στην έξοδο των εκδρομέων, όπως σημείωσε ο μετεωρολόγος του Open TV.

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ

Ούτε το Μεγάλο Σάββατο αναμένεται αλλαγή δεδομένων. Οργανωμένη κακοκαιρία θα επηρεάσει σχεδόν όλη την ηπειρωτική χώρα από το μεσημέρι και έπειτα. Αντίθετα, από τις Κυκλάδες και νοτιότερα ο καιρός αναμένεται αίθριος.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται «ένα γρήγορο πέρασμα βροχής μέσα στη νύχτα. Η Ανάσταση θα γίνει με ομπρέλες. Δεν αναμένονται επικίνδυνα φαινόμενα, αλλά ο καιρός θα είναι βροχερός», σημείωσε.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

«Τα καλά τα νέα μας τα φυλάει για την Κυριακή του Πάσχα», τόνισε ο μετεωρολόγος.

«Καθαρίζει ο καιρός από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ίσως θα γλιτώσουμε τις βροχές την Κυριακή του Πάσχα. Αν και θα ξεκινήσει άστατος, οι βροχές θα περιοριστούν όσο περνά η ημέρα. Κάποιες μπόρες αναμένονται τις απογευματινές ώρες».