Αριστερά: Ο Μανώλης (Εμμανουήλ) Φράγκος Έλληνας κτηνίατρος. Δεξιά: Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, Φράγκος Φραγκούλης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΜΕ ΤΟΝ… ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ

Επικό μπέρδεμα στην Ελληνική Λύση: Φαίνεται πως τα «μπέρδεψαν» κάποιοι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης στις ευρωεκλογές, θεωρώντας πως εξέλεξαν στην ευρωβουλή τον επίτιμο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακό Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φραγκούλη Φράγκο. «Δεν εκλέξατε εμένα στο Ευρωκοινοβούλιο» λέει οργισμένος ο πρώην στρατηγός.

Μια τραγελαφική κατάσταση καταγράφηκε στις ευρωεκλογές καθώς πολλοί ψήφισαν έναν υποψήφιο του Βελόπουλου, μπερδεύοντάς τον (και πάλι) με τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ, Φράγκο Φραγκούλη.

Ο Μανώλης (Εμμανουήλ) Φράγκος (γεννημένος στη Χίο στις 27 Ιουνίου 1993) είναι Έλληνας κτηνίατρος, πολιτικός και ευρωβουλευτής (από το 2019) της Ελληνικής Λύσης. Στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με την Ελληνική Λύση υπό το όνομα Φράγκος (Φραγκούλης) Εμμανουήλ και βγήκε δεύτερος από το ψηφοδέλτιο του κόμματος, μετά τον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο.

Ωστόσο στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, δίπλα στο όνομα ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΡΑΓΚΟΣ έχει προστεθεί σε παρένθεση ένα (ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ), κάτι το οποίο για μία ακόμη φορά μπέρδεψε πολλούς ψηφοφόρους. Αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι από τους 369.727 ανθρώπους που επέλεξαν την Ελληνική Λύση στις ευρωεκλογές, περίπου το 1/3 από αυτούς ψήφισε τον νυν ευρωβουλευτή του κόμματος, δηλαδή τον Εμμανουήλ Φράγκο από την Χίο.

Ο πρώην στρατηγός, αφού δέχθηκε εκατοντάδες «συγχαρητήρια», αναγκάστηκε με ανάρτησή του στα social media να ξεκαθαρίσει πως δεν ήταν εκείνος υποψήφιος.

«Δέχομαι αναρίθμητα τηλέφωνα και μηνύματα τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου, με τα οποία με συγχαίρουν για τη δήθεν εκλογή μου με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης. Υποψήφιος με το όνομα Φράγκος Εμμανουήλ έχει βάλει σε παρένθεση το όνομα Φραγκούλης, καθότι είναι ένα πολύ συνηθισμένο όνομα (sic)» σημειώνει ο απόστρατος αξιωματικός.

«Δεν ήμουν υποψήφιος, δεν υπήρξα ποτέ και παρακαλώ θερμά, όλη αυτή η παρωδία να σταματήσει εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες και εύχομαι να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης που τους αναλογεί εκπροσωπώντας την πατρίδα μας στο Ευρωκοινοβούλιο».