ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 112

Τεράστια προβλήματα προκάλεσε το βράδυ της Παρασκευής η ανατροπή βυτιοφόρου κοντά στον Ισθμό στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, καθώς η χώρα ουσιαστικά κόπηκε στη μέση με αποτέλεσμα πολλοί ταξιδιώτες να περάσουν ώρες αγωνίας και μεγάλης ταλαιπωρίας.

Το όχημα που ήταν γεμάτο βενζίνη ανετράπη μετά τις 22:00 στο 75ο χιλιόμετρο και πήρε αμέσως φωτιά, ενώ καταγράφηκαν και αλλεπάλληλες εκρήξεις. Σύμφωνα με το OPEN, αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλο ζήτημα με την στατικότητα της γέφυρας από τις πολλές εστίες φωτιάς, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος και της ανατροπής του βυτιοφόρου από την οποία ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.

Συνεχεις εργασιες αποκαταστασης – Κατεδαφιζεται η γεφυρα

Το βράδυ έφτασε στο σημείο ο υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος μαζί με μηχανικούς του υπουργείου για να κάνουν έρευνα στατικότητας και θεώρησαν αναγκαίο να επισκευαστεί αμέσως το οδικό δίκτυο. Από τα ξημερωματα τα σκαπτικά μηχανήματα δουλεύουν συνεχώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα στην γέφυρα. Πάντως, η απόφαση των Αρχών είναι ότι η γέφυρα κοντά στον Ισθμό πρέπει να κατεδαφιστεί καθώς οι ζημιές είναι τεράστιες από το θερμικό φορτίο.

Πως διεξαγεται η κυκλοφορια

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα. Κλειστό παραμένει το ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής προς την Κόρινθο και η κυκλοφορία ρυθμίζεται μέσω εκτροπών.

Λόγω των εργασιών καθαίρεσης, το ρεύμα της νέας Εθνικής Οδού από Αθήνα προς Κόρινθο θα παραμείνει κλειστό στο σημείο για κάποιες ημέρες. Το βράδυ πάντως ταλαιπωρήθηκαν εκατοντάδες ταξιδιώτες καθώς σχηματίστηκαν ουρές 3 χιλιομέτρων για περισσότερες από 2 ώρες.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα που πραγματοποίησαν διαβροχή και ρίψεις ειδικού κατασβεστικού υγρού.

Συνεληφθη ο οδηγος

Συνελήφθη αργά τη νύχτα της Παρασκευής ο οδηγός του βυτιοφόρου, ωστόσο νοσηλεύεται στο νοσκομείο Κορίνθου, μετά το τροχαίο, επομένως, ο εισαγγελέας ενημερώθηκε από την αστυνομία και με προφορική εντολή του, τον άφησε ελεύθερο όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, στο ραδιόφωνο του Σκάι. 

Από την Πυροσβεστική που διενεργεί την προανάκριση έχει οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας που θα διερευνήσει το συμβάν.

Νεο μηνυμα 112. Πολυ δυσκολη η προσβαση προς Πελοποννησο

Νέο μήνυμα του 112 εστάλη λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, σε πολίτες στην Αττική για την πρόσβαση στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου. Μεγάλες καθυστερήσεις καταγράφονται το πρωί του Σαββάτου, ενώ είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση προς Πελοπόννησο, καθώς είναι κλειστή και η παλιά εθνική οδός.

Στο μήνυμα αναφέρεται πως υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και συστήνετε οι πολίτες να καθυστερήσουν την αναχώρησή τους, εφόσον ο προορισμός τους είναι η Πελοπόννησος.

Μεγάλες καθυστερήσεις καταγράφονται το πρωί του Σαββάτου στην κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, λόγω των εργασιών κατεδάφισης της γέφυρας που υπέστη σοβαρές ζημιές από τη φωτιά που ακολούθησε την ανατροπή βυτιοφόρου, το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι το σημείο όπου κατεδαφίζεται η γέφυρα, δηλαδή 2-3 χιλιόμετρα μετά τα διόδια της Κορίνθου, απαιτούνται περίπου δύο ώρες – μία απόσταση που κανονικά διαρκεί περί τα 45 λεπτά. Η διέλευση των οχημάτων από τα διόδια της Κορίνθου γίνεται δωρεάν – με ανοιχτές τις μπάρες – ωστόσο τα αυτοκίνητα στο σημείο είναι σχεδόν ακινητοποιημένα, με τις ουρές των οχημάτων να ξεπερνούν ήδη τα 4-5 χιλιόμετρα.

Το τροχαίο ατύχημα με την ανατροπή του βυτιοφόρου συνέβη στο σημείο όπου διασταυρώνεται η παλιά με τη νέα εθνική οδό, λίγο μετά τα διόδια της Κορίνθου και πριν τον Ισθμό, στο ρεύμα προς Κόρινθο. Οι ζημιές που προκλήθηκαν στη γέφυρα, λόγω του θερμικού φορτίου, οδήγησαν στην απόφαση για καταδάφισή της, για λόγους ασφαλείας. Λόγω αυτού, η κυκλοφορία στην παλιά εθνική στο σημείο έχει διακοπεί εντελώς και είναι άγνωστο πότε θα επανέλθει. Επιπλέον όμως, από χθες έχει διακοπεί και η κυκλοφορία στη νέα εθνική, με αποτέλεσμα, η πρόσβαση από την Αττική προς την Πελοπόννησο να γίνεται μέσω δύο λωρίδων κυκλοφορίας και αφού γίνεται αντιδρόμηση.

Ήδη από νωρίς το πρωί εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών – Κορίνθου, ενώ αποφασίστηκε και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας έχουν ξεκινήσει, καθώς από τη φωτιά και τις εκρήξεις που ακολούθησαν την ανατροπή του βυτιοφόρου, κρίθηκε απαραίτητο το τμήμα της που περνούσε πάνω από το ρεύμα προς Κόρινθο της νέας εθνικής οδού, να κατεδαφιστεί.