“ΑΥΛΑΙΑ” ΣΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Αυλαία έριξε χθες η προεκλογική εκστρατεία για τις αυριανές ευρωεκλογές με τα κόμματα να ελπίζουν στη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων τους και στην ψήφο από τη μεγάλη δεξαμενή των εκλογέων υπό τον φόβο της μεγάλης αποχής.

Οι πολιτικοί αρχηγοί στις τελευταίες τους ομιλίες έστειλαν τα δικά τους μηνύματα στους ψηφοφόρους, που καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 31 συνολικά συνδυασμούς, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μπορεί ακόμα και 11 κόμματα να εισέλθουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαιώνοντας και στην Ελλάδα τους φόβους για την ακροδεξιά,  καθώς η Ελληνική Λύση εμφανίζεται τέταρτο κόμμα.

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια ομιλία – μνημείο αλαζονείας από το Σύνταγμα, με συνεχείς επαναλήψεις τού «εγώ» και του «εμείς». Προκειμένου να ξορκίσει την τιμωρητική ψήφο ο πρωθυπουργός επένδυσε στο αφήγημα περί εθνικών επιτυχιών, ενώ δεν έλειψαν οι εθνικιστικές κορώνες, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, τα ψευδο-διλήμματα και τα πυρά κατά της αντιπολίτευσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απεύθυνε από την Πάτρα κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και έστειλε μήνυμα ελπίδας στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενώ εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση τονίζοντας πως «ακόμα χειρότερα θα είναι μια Νέα Δημοκρατία με ακόμα μεγαλύτερη αλαζονεία».

«Από το Μεγάλο Κάστρο της Δημοκρατίας, στέλνουμε μήνυμα ανατροπής των συσχετισμών» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκος Ανδρουλάκης, ισχυριζόμενος πως μόνο το κόμμα του μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκλεισε τις ομιλίες του στην Κεντρική πλατεία της Μαλεσίνας, δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, υποστηρίζοντας ότι μόνη η ψήφος στο ΚΚΕ δίνει ελπίδα λέγοντας ότι «τα σίγουρα θα την βρει κανείς εκεί που την έριξε. Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν “παρκάρεται” μέχρι τις επόμενες κάλπες, μέχρι το μακρινό 2027, όπως λένε όλοι οι άλλοι για να εκβιάσουν τον λαό».
 
Ο Γιάνης Βαρουφάκης και υποψήφιοι του ΜέΡΑ25 έριψαν αυλαία στην προεκλογική τους καμπάνια απαντώντας σε δεκάδες ερωτήσεις χρηστών των κοινωνικών δικτύων για όλα τα θέματα της πολιτικής ατζέντας σε on-line σύνδεση από τα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα. Στη συζήτηση συμμετείχαν χρήστες όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.  

Τέλος, ο γραμματέας του «Κόσμος», Πέτρος Κόκκαλης, απεύθυνε έκκληση στην υπευθυνότητα των πολιτών υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να ψηφίσουν το κόμμα του γιατί «είναι μια πολιτική δύναμη που αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος και πιστεύει στη μείωση των ανισοτήτων».