ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

ΑΓΩΓΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Αγωγή κατά της Ανώτατης Διοικήσεως Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατέθεσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία – αποχή διαρκείας που κήρυξε ο συνδικαλιστικός φορέας από τις διαδικασίες αξιολόγησης – στοχοθεσίας στο δημόσιο.

Στη ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι με την απόφαση αυτή «η ΑΔΕΔΥ ουσιαστικά αρνείται την εφαρμογή του σχετικού νόμου (4940/2022) ενώ από τον Μάρτιο του 2023 και μετά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έχει κατ’ επανάληψη κρίνει παράνομη ή και καταχρηστική την εκάστοτε αναλογη απόφαση της ΑΔΕΔΥ».

Ακόμη επισημαίνεται ότι το σύστημα αξιολόγησης – στοχοθεσίας «συνιστά ένα κρίσιμο εργαλείο που αποσκοπεί στη διαρκή βελτίωση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη».

Τέλος τονίζεται ότι «το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό, αλλά η όποια σχετική ενέργεια πρέπει να είναι νόμιμη και να μην στοχεύει στην ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων».