«ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ»: ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Νέα 48ωρη απεργία ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυγή» αλλά και στην ιστοσελίδα avgi.gr. Το avgi.gr δεν θα μεταδίδει ειδήσεις από τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 3 Ιουλίου έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 5 Ιουλίου λόγω απεργίας που αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ.

Μετά από κοινή τους απόφαση, οι εργαζόμενοι στην ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς, της οποίας το καθημερινό φύλλο έκλεισε με απόφαση Κασσελάκη, θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία του κόμματος στις 9:30 το πρωί, μισή ώρα δηλαδή πριν την έναρξη της Πολιτικής Γραμματείας.

Παρόμοια κινητοποίηση θα γίνει και το Σάββατο έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο θα λάβει η χώρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Βασικό σύνθημα των απεργών είναι το “πάρτε πίσω το λουκέτο στην ημερήσια ΑΥΓΗ”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 3 Ιουλίου 2024 έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 5 Ιουλίου 2024, στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» και στην ιστοσελίδα «avgi.gr».

Τα Δ.Σ. ζητούν να ανακληθεί η απόφαση για αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» και να ξεκινήσει διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τα σωματεία των εργαζομένων στην εφημερίδα, προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους δημοσιογράφους και διοικητικούς στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα.

Ζητούμε να παρουσιαστεί αμέσως σχεδιασμός για το μέλλον των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και για την εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».