ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Με τις ψήφους της Ν.Δ. αλλά και των κομμάτων του «προοδευτικού χώρου» (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) σήμερα, Τετάρτη, επικυρώθηκαν δύο πολύ επικίνδυνες συμφωνίες ανάμεσα στην Ελλάδα και της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως αναφέρει το «902.gr», ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, στο όνομα της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, ψήφισαν υπέρ και επί του συνόλου, αλλά και επί της αρχής το νομοσχέδιο για την κύρωση αυτών των συμφωνιών, που έφερε σήμερα προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής η κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι συμφωνίες που ψήφισαν αφορούν το καθεστώς παραμονής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας (ανάμεσα στα άλλα αυτό αφορά ακόμα και τη «διαχείριση» των σορών των Ελλήνων στρατιωτικών ή των υπολειμμάτων αυτών που μπορεί να υπάρξουν), που βρίσκονται εκεί για να προστατεύουν τις πετρελαιοπηγές του Βασιλείου αλλά και για να υποστηρίζουν τους συνολικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Επίσης, ψήφισαν και τους διάφορους όρους της περαιτέρω στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κράτη.  

Βέβαια, δεν πρέπει να εκπλήσσεται κανείς, δεδομένου ότι δεν είναι και η πρώτη φορά που ΝΔ και… «προοδευτικές» δυνάμεις συμπλέουν απέναντι στον ιερό κοινό σκοπό της προώθησης των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης και στην προσπάθεια να στηρίξουν με τα μπούνια τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στους σφοδρούς ανταγωνισμούς για το μοίρασμα των αγορών και των δρόμων μεταφοράς.

Άλλωστε, το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας ευθύνεται για σωρεία εγκλημάτων: Από τον τεμαχισμό του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι έως τα καθημερινά εγκλήματα σε βάρος των γυναικών, και από τη σφαγή του λαού της Υεμένης έως την στήριξη στο Ισλαμικό κράτος.