ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ «ΑΥΓΗ» ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σε ακόμη μία απεργία θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι της «Αυγής», μετά το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας, την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη και 4 Ιουλίου. Ακόμα, οι εργαζόμενοι οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4 Ιουλίου στην πλατεία Κουμουνδούρου την ώρα που συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, την Τετάρτη 3 Ιουλίου και την Πέμπτη 4 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι της «Αυγής» θα προχωρήσουν σε απεργίες, μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ (Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών) και εκπροσώπων της ηγεσίας του κόμματους και της διοίκησης, οι οποίοι απέρριψαν το αίτημα τους για άμεση επαναλειτουργία του καθημερινού φύλλου, χρησιμοποιώντας πάλι το επιχείρημα της οικονομικής δυσπραγίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την ώρα που συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων της «Αυγής»:

«Απόφαση ΓΣ εργαζομένων για νέα 48ωρη απεργία 3 και 4 Ιουλίου και συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ 28.06.2024 ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

Μετά τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες ενάντια στο κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας την περασμένη βδομάδα, αποφασίσαμε την πραγματοποίηση νέας 48ωρης απεργίας την Τετάρτη 3 και Πέμπτη 4 Ιουλίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την άκαρπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ και εκπροσώπων της ηγεσίας του κόμματους και της διοίκησης, οι οποίοι απέρριψαν το αίτημα μας για άμεση επαναλειτουργία του καθημερινού φύλλου πάλι με το επιχείρημα της οικονομικής δυσπραγίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, η ΓΣ κρίνει ως διάτρητη τη μόνη δέσμευση που παρασχέθηκε ενώπιον των σωματείων ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο τραπέζι» και ότι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν στο σάιτ και την κυριακάτικη έκδοση. Ωστόσο, δεν εγγυώνται ότι δεν θα γίνουν περικοπές και απολύσεις σε 3 ή 4 μήνες ανάλογα με την πορεία των οικονομικών του οργανισμού.

Στο ίδιο πλαίσιο η απρόσκοπτη λειτουργία του κυριακάτικου φύλλου επίσης δεν είναι διασφαλισμένη, καθώς ειπώθηκε ρητώς ότι θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.

Επιπλέον δεν παρουσιάστηκε πλάνο για το πώς θα λειτουργεί ο οργανισμός το επόμενο διάστημα, παρά μόνο γενικόλογες κατευθύνσεις. Το σχέδιο αυτό ζήτησε το σωματείο της ΕΣΗΕΑ το οποίο ανάφερε ότι πρέπει να περιέχει και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Το σωματείο μας έδωσε διορία μέχρι τη Δευτέρα να κατατεθεί».

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Τετάρτης, 3 Ιουλίου 2024 έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 5 Ιουλίου 2024, στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» και στην ιστοσελίδα «avgi.gr».

Τα Δ.Σ. ζητούν να ανακληθεί η απόφαση για αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» και να ξεκινήσει διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τα σωματεία των εργαζομένων στην εφημερίδα, προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους δημοσιογράφους και διοικητικούς στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα.

Ζητούμε να παρουσιαστεί αμέσως σχεδιασμός για το μέλλον των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και για την εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».