ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΧΑΣΚΙ: Η ΟΡΓΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΑΛΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ

Οργή επικρατεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κακοποίηση και θανάτωση σκύλου στην Αράχωβα ενώ μερίδα του κόσμου καλεί σε μποϊκοτάζ στο χωριό της Αράχοβας εν όψει των εορτών.

Το χάσκι με το όνομα Όλιβερ βρέθηκε από τον ιδιοκτήτη του βαριά τραυματισμένο και κακοποιημένο με σπασμένα κόκκαλα και χτυπήματα στο κεφάλι και λίγο αργότερα πέθανε.

Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι οι κάμερες παρακείμενου μαγαζιού από εκεί που έγινε το έγκλημα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του δράστη έχουν ξηλωθεί, ενώ σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ζώου, η τοπική κοινωνία γνωρίζει και πρέπει να μιλήσει.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα που έχει διαταχθεί από τον Άρειο Πάγο, ενώ αναζητείται ο δράστης που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 10 έτη και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Δημόσια παρέμβαση για το ζήτημα έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτηση στην πλατφόρμα X, προειδοποιώντας ότι η μη διαλεύκανση της υπόθεσης θα έχει σοβαρό κόστος τουριστικά για την περιοχή.

«Το έγκλημα αυτό είναι σοκαριστικά απάνθρωπο. Η τοπική Κοινωνία της Αράχοβας οφείλει να συνδράμει τις Αρχές, για να συλληφθεί ο δράστης ή οι δράστες αυτού. Εάν στην Κοινωνία μας υπάρξει η υπόνοια της συγκάλυψης, η Αράχοβα θα πληρώσει βαρύ τίμημα ως προορισμός».