ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Εργατικό δυστύχημα στο χώρο του εργοταξίου της πρεσβείας των ΗΠΑ όπου εκτελούνται οικοδομικές εργασίες, σημειώθηκε όταν ένας εργάτης οικοδόμος καταπλακώθηκε από τοιχίο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο άτυχος άνδρας, μετανάστης που εργαζόταν σε εργολαβική εταιρία που πραγματοποιούσε εργασίες στην πρεσβεία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όμως λίγο αργότερα οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας παραβρέθηκαν στο χώρο του εργοταξίου στην Αμερικάνικη Πρεσβεία ενώ ταυτόχρονα έγινε παρέμβαση στο ΣΕΠΕ για το συμβάν για να διενεργήσει έλεγχο, όπως και έγινε. 

«Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο για άλλη μια φορά ότι οι χώροι δουλειάς, ιδιαίτερα μετά την ένταση της οικοδομικής δραστηριότητας έχουν γίνει παγίδες θανάτου για τους εργαζόμενους του κλάδου, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και διαχρονικά. Επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο ότι το κυνήγι το χρονοδιαγραμμάτων με το ελάχιστο οικονομικό «κόστος» για τις εταιρείες για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους, σε συνδυασμό με τους λειψούς προληπτικούς ελέγχους λόγο έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, αποτελούν την αιτία αυτών των εγκλημάτων», αναφέρει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

«Προτρέπουμε τους συναδέλφους οικοδόμους να έρχονται σε επαφή με το Συνδικάτο όταν διαπιστώνουν έλλειψη των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς για να παρεμβαίνουμε αποφασιστικά. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μπει φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία ασκώντας πίεση σε κυβέρνηση και εργοδοσία», καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδικάτου.