ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΒΡΗΚΕ ΝΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙ (ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ) Ο ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ 

Το κόψιμο των δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων και η βράβευση του πρώην προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε επίτιμο δημότη, είναι μάλλον οι τελευταίες…δράσεις του απερχόμενου Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός πως η συνάντηση – βράβευση έγινε στο κτίριο της Κομισιόν, σχεδόν εν κρυπτώ!

Tο Βραβείο Δημοκρατίας της Αθήνας για το 2023 απένειμε στον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Μάλλον ήταν μια από της τελευταίες επιθυμίες του Δημάρχου Αθηναίων πριν την αποχώρηση του από τον Δημαρχικό θώκο…

Ο Κώστας Μπακογιάννης επισήμανε ότι ο κ. Γιούνκερ «είναι ο μόνος εν ζωή Ευρωπαίος που μπορεί να θεωρηθεί ταυτόσημος με την Ευρώπη και που σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, παρέμεινε αφοσιωμένος στα ιδανικά και τις αξίες της».

Στο κτίριο της Κομισιόν πραγματοποιήθηκε η…απονομή, όπου η νέα πρόεδρος τού έχει παραχωρήσει ένα γραφείο. Παρών ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων και…τυχαία βρέθηκε εκεί και ο πρώην επίτροπος και νυν υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Η είδηση δεν είχε γίνει γνωστή στους ανταποκριτές των Βρυξελλών και επίσης, κανείς δε γνωρίζει γιατί η τελετή έγινε στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα όπως θα περίμενε κανείς, κατά την επόμενη επίσκεψη του Ζ.Κ.Γιούνκερ.

θυμίζουμε πως το 2019 όταν ευρωβουλευτές ζήτησαν να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα ο κ. Γιούνκερ τους απάντησε ότι “στην Ελλάδα δεν ισχύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο”. Τόσο απλά. Στο πρώτο Μνημόνιο, μείωσε κατά 25% το ΑΕΠ, τη μεγαλύτερη μείωση που έχει γίνει σε χώρα χωρίς πόλεμο.

Σε αυτή την καταστροφή ο Γιούνκερ ήταν πρωταγωνιστής. Συνήθως έπαιρνε το ρόλο του «καλού» που δήθεν ενδιαφέρεται και άφηνε τον ρόλο του «κακού» σε άλλους. Το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο, είτε ο ένας είτε ο άλλος επέβαλλε μέτρα και πολτικές ο ελληνικός λαός φτώχαινε για να μείνουν αλώβητες -και με κέρδη- οι ευρωπαϊκές τράπεζες.