ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ, ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΦΘΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ – ΚΑΙ – ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η μπλε κάρτα της Ε.Ε. εντός των συμφωνιών στις συναντήσεις Μητσοτάκη στην Ινδία, με τις διαρροές του Μαξίμου να επιβεβαιώνουν ότι οι διμερείς συμφωνίες, για εισαγόμενα “φτηνά εργατικά χέρια”, στην πρωτογενή παραγωγή, κρύβουν μεγάλες «μπίζνες»… Ήδη κυκλοφορούν δημοσιεύματα και διαρροές, για τους πραγματικούς στόχους που είχε η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ινδία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκινά από την Ινδία να προωθεί τις διμερείς συμφωνίες μετακλητής «εισαγωγής εργαζόμενων» που σχεδιάζεται να επεκταθεί σε Αρμενία, Γεωργία και Μολδαβία από τις χώρες της Ευρώπης και σε Βιετνάμ και Φιλιππίνες από την Ασία. Οι διαρροές στα ΜΜΕ επιβεβαιώνουν ότι η κάλυψη για τις δεκάδες χιλιάδες κενές θέσεις στην πρωτογενή παραγωγή είναι μόνο η «βιτρίνα» αυτής της προσπάθειας, καθώς οι συμφωνίες θα περιλαμβάνουν και άλλους τομείς, υψηλής εξειδίκευσης, από την τεχνολογία ως την Υγεία και τα ελληνικά νοσοκομεία.

Η επιλογή αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει μεταξύ άλλων την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον τεράστιο αριθμό Ελλήνων επιστημόνων και εξειδικευμένων εργαζόμενων που τόσο τα προηγούμενα χρόνια όσο και σήμερα εγκαταλείπουν την χώρα μας προκειμένου να βρουν στο εξωτερικό αξιοπρεπείς αποδοχές.

Εργαλείο για την εφαρμογή των σχεδιασμών Μητσοτάκη υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων αναφέρεται ότι θα είναι η «μπλε κάρτα» για πολίτες χωρών εκτός ΕΕ που θα έρχονται σε ευρωπαϊκή χώρα με εξασφαλισμένη απασχόληση τουλάχιστον κάποιων μηνών με αποδοχές πάνω από τον κατώτατο μισθό.