ΜΕΪ ΓΚΟΛΑΝ – ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ: “ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ”

Η υπουργός Κοινωνικής Ισότητας του Ισραήλ, Μέι Γκολάν, σε ένα ακραίο κρεσέντο, στη συνεδρίαση της Κνέσετ, δήλωσε πως είναι «υπερήφανη» για την καταστροφή που προκαλεί ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας…

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε από την Κνέσετ (Κοινοβούλιο του Ισραήλ) το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, η Γκολάν απείλησε τον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ, με αποκεφαλισμό ή σύλληψη.

«Είμαι προσωπικά περήφανη για τα ερείπια της Γάζας και ότι κάθε μωρό, ακόμη και σε 80 χρόνια από τώρα, θα λέει στα εγγόνια του τι έκαναν οι Εβραίοι», τόνισε. Και συνέχισε λέγοντας, πως «ούτε περιστέρι ούτε κλαδί ελιάς, μόνο ένα σπαθί για να κόψει το κεφάλι του Σινουάρ, αυτό θα λάβει από εμάς».

Για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το 1948, το Ισραήλ κατηγορείται για γενοκτονία στο Διεθνές Δικαστήριο, το ανώτατο δικαστικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών. Μια προσωρινή απόφαση τον Ιανουάριο διέταξε το Τελ Αβίβ να σταματήσει τις πράξεις γενοκτονίας και να λάβει μέτρα για να εγγυηθεί την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους στη Γάζα.