ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΔΕΞΙΑΣ 

Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, όπου και θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια των προσεχών ευρωεκλογών. Άλλο ένα πολιτικό στέλεχος του πάλαι ποτέ, μεγάλου ΠΑΣΟΚ εισήλθε στην ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δήλωσε: «οι πόρτες της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένουν ανοιχτές για εκείνους που συμμερίζονται το πολιτικό μας όραμα και έχουν τη διάθεση να αγωνιστούν για την υλοποίησή του».

Συνεχίζεται η “ένωση” της δεξιάς με τους πρώην σοσιαλδημοκράτες και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με την κ. Χριστοφιλοπούλου όμως παλαιότερα να έχει κάνει δηλώσεις που μάλλον ξεχνάν, και στα δύο κόμματα.

Τι έλεγε η νεοδημοκράτισσα πλέον, κυρία Χριστοφιλοπούλου, για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη: 

«Μην μου πείτε ότι πιστεύει κανείς ότι – επειδή ο Μητσοτάκης θέλει να παίξει τον αρχηγό που είναι κεντρώος και δημοκράτης και να προσεγγίσει δικούς μας ψηφοφόρους – δεν ξέρουμε τι σημαίνει Νέα Δημοκρατία, τι σημαίνει δεξιά παράταξη. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά και το ξέρει και ο ελληνικός λαός. Και θυμάται ο ελληνικός λαός»

Η σημερινή δήλωση της κ. Χριστοφιλοπούλου για την εισχώρησή της στην ΝΔ:

«Εδώ και καιρό έχω λάβει δημοσίως σαφή θέση και έχω στηρίξει την Κυβέρνηση που χειρίστηκε με επιτυχία πολλαπλές κρίσεις, προώθησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και πέτυχε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Σήμερα, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης μου, συστρατεύομαι με τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αποδείξει ότι διαθέτει ένα σαφές πολιτικό όραμα, με προοδευτικό πρόσημο και απτό έργο που πηγαίνει την Ελλάδα μπροστά.

Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη και θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι θα την τιμήσω στηρίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις που εκσυγχρονίζουν και αλλάζουν τη χώρα.

Κοιτάμε μπροστά και προχωράμε μπροστά κρατώντας την κοινωνία μας ενωμένη και την Ελλάδα δυνατή στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Να σημειωθεί ότι η κ. Χριστοφιλοπούλου είχε λάβει πρόταση το 2022 να αναλάβει επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου αποδέχθηκε κατ’ αρχάς την πρόταση, ως τιμητική, καθώς πρόκειται για μια ανεξάρτητη, συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή. Ωστόσο, διεμήνυσε στον πρωθυπουργό ότι απαιτείται ευρεία συναίνεση και κυρίως η στήριξη από το ΠΑΣΟΚ.

«Θα δράσω υπερκομματικά, αλλά θα ήθελα τη στήριξη από το κόμμα που προέρχομαι», ήταν το μήνυμα της τότε…