ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΟΠΩΣ… ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

«Οι Σπαρτιάτες πιστεύουν ότι είναι μέγα μύθευμα ότι γιορτάζουν οι “προοδευτικές” δυνάμεις την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ως νίκη της Δημοκρατίας εναντίον της Xούντας», αναφέρει το Δελτίο Τύπου του ακροδεξιού μορφώματος. 

Στα χνάρια της Χρυσής Αυγής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών απείχε από την εκδήλωση της Βουλής για την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ανάλογη στάση κρατούσε στο παρελθόν και η ΚΟ της καταδικασμένης εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Οι Σπαρτιάτες χαρακτήρισαν «μουσειακή» την εκδήλωση για το Πολυτεχνείο στην Ολομέλεια της Βουλής, γιατί, όπως λένε, «θα προτιμούσαμε να γιορτάζουμε τη λήξη του αιματηρού εμφυλίου, το 1949, και τη σωτηρία της Ελλάδας από το να μεταβληθεί σε δικτατορία του Στάλιν».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «διαχρονικά μετά τη Μεταπολίτευση, τα συστημικά πολιτικά κόμματα προφανώς για να μη δυσαρεστήσουν τους ηττημένους, τους επέτρεψαν να καταστούν με το πέρασμα των χρόνων ουσιαστικά… «επικοινωνιακοί» νικητές».

«Δυστυχώς είμαστε η χώρα των προπαγανδιστικών μύθων στην οποία κάποιοι “διανοούμενοι” ταΐζουν τα παιδιά μας ιδεοληψίες της Αριστεράς που οικειοποιήθηκε το Πολυτεχνείο και το γέμισε παραμύθια και φανταστικές ιστορίες», αναφέρει η ανακοίνωση του ακροδεξιού κόμματος.

Μάλιστα, τονίζεται ότι «το δε βέβαιο είναι ότι το Πολυτεχνείο δεν έριξε τη Χούντα αλλά την έκανε πιο σκληρή, αυταρχική, βίαιη».