ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: ΑΛΛΟΥ Η ΝΕΟΛΑΙΑ, ΑΛΛΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

«Πόρτα» από νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στον νέο πρόεδρο, Στ. Κασσελάκη. Κατέθεσαν στεφάνι στο Πολυτεχνείο, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ΕΑΤ ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Η κίνηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ έρχεται μετά την άρνηση στον Στέφανο Κασσελάκη για κοινή συμμετοχή τους στους εορτασμούς της επετείου. Αρχικά φάνηκε ότι η Νεολαία θα έχει ξεχωριστό μπλοκ ωστόσο τελικά ο Στ. Κασσελάκης βρέθηκε στο μπλοκ της Νεολαίας στην πορεία που ακολούθησε.

Είναι η πρώτη φορά που η νεολαία του κόμματος δεν έχει κοινή παρουσία με τον πρόεδρο του κόμματος στις εκδηλώσεις, καθώς τα προηγούμενα χρόνια, βρισκόταν στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, τόσο στην κατάθεση στεφάνου, όσο και στην πορεία.

Έτσι, τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του κόμματος, κατέθεσε ξεχωριστά στεφάνι στο μνημείο του ΕΑΤ ΕΣΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος ξεναγήθηκε στους μαρτυρικούς χώρους των κρατητηρίων από μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αν και ο ίδιος γεννήθηκε 15 χρόνια μετά την εξέγερση και έζησε 20 χρόνια στο εξωτερικό, νιώθει συγκίνηση γι’ αυτή την επίσκεψη, για να προσθέσει ότι ο αγώνας για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» είναι επίκαιρος, καθώς η διεκδίκηση έχει μείνει αναπάντητη 50 χρόνια μετά.

Αναφερόμενος στη διαχρονικότητα του αιτήματος, ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι στο πεδίο της Ελευθερίας, βλέπουμε «την πίεση που δέχονται οι Ανεξάρτητες Αρχές, την πίεση της κυβέρνησης στους θεσμούς», κάτι που «προφανώς δεν συμβαδίζει με ένα κράτος ουσιαστικής ελευθερίας», όπως είπε χαρακτηριστικά.