ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ, «ΝΑΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ 

Εν μέσω…πανηγυρισμών από την κυβέρνηση, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2024, με 158 «ναι», και 142 «όχι», με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις και αντιδράσεις, ενώ στο θέμα των αμυντικών δαπανών – που πέρασε με «249» – ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα ψήφισαν υπέρ. Εκτός πραγματικότητας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που για ακόμα μια φορά παρουσίασε μία “μαγική εικόνα”, σε ένα επικοινωνιακό “show” απόλυτης επιτυχίας, την ώρα που η ακρίβεια έχει γονατίσει, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης θριαμβολόγησαν, μιλώντας για οικονομικές επιτυχίες της χώρας επί κυβέρνησης Ν.Δ., ξεχνώντας την φτωχοποίηση που υφίσταται η χώρα, επί των ημερών τους.

Επίσης ο πρωθυπουργός, υποσχέθηκε πως μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο θα ψηφιστεί νόμος για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, επιβεβαιώνοντας τα κυβερνητικά σχέδια για την παιδεία και την απαξίωσή της.

Πιο συγκεκριμένα, στην Υγεία, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε αύξηση κατά 20% στη αποζημίωση όλων των εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία από τις αρχές του έτους, ως “παυσίπονο” για το ΕΣΥ, που είναι στα όρια της κατάρευσης.

Για «Προϋπολογισμό που διευρύνει τις ανισότητες και υποθηκεύει το μέλλον της χώρας» μίλησε ο Σ. Φάμελλος, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, που ωστόσο υπερψήφισε τις αμυντικές δαπάνες. «Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι δύναμη πατριωτικής ευθύνης, υπερψηφίζουμε τις αμυντικές δαπάνες, καθώς στηρίζουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Ταυτόχρονα, όμως, διατηρούμε το δικαίωμά μας να ελέγχουμε και να κρίνουμε κάθε σχετικό πρόγραμμα ώστε αυτό να υπηρετεί πραγματικά τις επιχειρησιακές ικανότητες χωρίς να υπονομεύει την εθνική οικονομία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σκληρή επίθεση από το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και από τον Νίκο Ανδρουλάκη που δήλωσε πως «Επικρατεί γενικευμένη ανασφάλεια, στα σκάνδαλα επιβάλλεται σκοτάδι».

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για «άδικο, ταξικό και αντιλαϊκό» προϋπολογισμό, που εκφράζει γνήσια τη γραμμή «των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των σύγχρονων αναγκών του λαού μας».