ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΠΡΩΤΑ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ,ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΑΤ

Οι πλημμυροπαθείς αγρότες των δήμων, Αγιάς και Κιλελέρ, παραμένουν στους δρόμους για έκτη ημέρα, ενώ εχθές στην προσπάθειά τους για συμβολικό αποκλεισμό – και – στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλατυκάμπου, εμφανίστηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ, που δεν επέτρεψαν στους διαμαρτυρόμενους να ανέβουν στην εθνική οδό.

Οι πλημμυροπαθείς καταγγέλλουν την κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως «πλημμυρισμένοι και κατεστραμμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως εχθρός από την Πολιτεία. Οι αγρότες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου δεν το βάζουν κάτω».

Να σημειωθεί πως, αυτή τη στιγμή περίπου 180.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης, παραμένουν πλημμυρισμένα και είναι αδύνατο να αξιοποιηθούν.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, κάλεσε τους αγρότες να στηρίξουν το μπλόκο του Πλατυκάμπου. Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, προκειμένου να αποφασιστεί η επόμενη στάση των αγροτών, απέναντι στην καταστολή της κυβέρνησης.