ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8.000

Τουλάχιστον 8.000 είναι οι αγνοούμενοι Παλαιστίνιοι, κάτω από τα συντρίμμια της αιματοβαμμένης Γάζας, όπου περίπου το 70% είναι γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με αξιωματούχο της Χαμάς. Οι Ισραηλινοί συνεχίζουν να βομβαρδίζουν ακατάπαυστα, όπου σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται σε 18.787.

Την ίδια ώρα, Ισραηλινοί πολίτες ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στην απελευθέρωση των αιχμαλώτων, που κρατούνται στη Γάζα, μετά τον θάνατο τριών, που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό, ενώ εχθές, κηδεύτηκε σε βαρύ κλίμα, ο εικονολήπτης του Al Jazeera Σαμέρ Αμπουντάκα, στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς.

Οικογένειες των ομήρων καλούν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να σταματήσει τις μάχες και να κάνει διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς. «Το μόνο που παίρνουμε πίσω είναι πτώματα» είπε η Νόαμ Πέρι, κόρη ενός Ισραηλινού αιχμαλώτου σε συγκέντρωση στο Τελ Αβίβ. Ενώ ο Ρούμπι Τσεν, πατέρας του 19χρονου ομήρου Ιτάι Τσεν δήλωσε πως: «Είναι σαν ρωσική ρουλέτα: ποιος θα είναι ο επόμενος που θα μάθει για τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου; Θέλουμε να μάθουμε ποια πρόταση είναι στο τραπέζι της κυβέρνησης».

Τέλος, μιλώντας στο Al Jazeera, η Σαχάρ Καμίς, από το Συμβούλιο για τις Παγκόσμιες Υποθέσεις Μέσης Ανατολής με έδρα την Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι η δολοφονία τριών Ισραηλινών αιχμαλώτων από τις ισραηλινές δυνάμεις υπογραμμίζει την «αδιάκριτη» τακτική του στρατού και ότι «κάποιου είδους αποτυχία εκ μέρους του να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή».