ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, προκάλεσε η ανακοίνωση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, με τα «πυρά» να στρέφονται κατά της Κατερίνας Παπακώστα, η οποία ανέλαβε τη θέση της υφυπουργού στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Η ίδια ήταν μέλος, και μάλιστα αντιπρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα Τέμπη, συνεισφέροντας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλήψει τις ευθύνες της, με τους γονείς των διδύμων, Θώμης και Χριστίνας, και της ξαδέρφης τους, Αναστασίας, που έχασαν τη ζωή τους να εκτοξεύουν «καρφιά» αναφορικά με την στάση της.

«Αφού τακτοποίησε τις δικές μας οικογένειες εκεί, τώρα ήρθε η ώρα να τακτοποιήσει και τις οικογένειες όλης της Ελλάδας» γράφει, χαρακτηριστικά, σε ανάρτησή του ο Νίκος Πλακιάς, ο πατέρας των διδύμων κοριτσιών.

Ο Νίκος Πλακιάς αναφέρει στην ανάρτησή του: «Βλέποντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης εντύπωση μου έκανε η τοποθέτηση της Παπακωστας Κατερίνας στην θέση της υφυπουργού στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Το έκανε το χρέος της στην εξεταστική επιτροπή και από ό,τι φαίνεται ανταμείφθηκε για τις επιδόσεις της. Αφού τακτοποίησε τις δικές μας οικογένειες εκεί, τώρα ήρθε η ώρα να τακτοποιήσει και τις οικογένειες όλης της Ελλάδας».

Και προσθέτει: «Α! Αν ανοίξει και καμμία προανακριτική και ψάχνουν για κασκαντέρ, μην διστάσεις στιγμή και το Υπουργείο είναι κοντά. Καλή αποτυχία σας εύχομαι στα καθήκοντα σας αν και είναι σίγουρη».

Από την πλευρά του, ο αδερφός του Νίκου, ο Δημήτρης Πλακιάς, πατέρας της Αναστασίας που έχασε επίσης τη ζωή της στα Τέμπη, σχολίασε κι αυτός την υπουργοποίηση της Αικατερίνης Παπακώστα. «Επειδή σήμερα για ακόμα μια φορά, δοκιμάζουν τις αντοχές μας, η κυρία αυτή (την λέω και κυρία) έγινε υφυπουργός. Ξαφνικά μετά την εξεταστική των Τεμπών, ανέβηκε τα σκαλοπάτια στην ιεραρχία τους κόμματος δυο-δυο. Έτσι και εγώ θα την κυνηγάω δυο φορές τώρα!», γράφει ο Δημήτρης Πλακιάς.