ΝΕΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΕΠΤΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Νέα δικογραφία, η οποία στρέφεται κατά πολιτικών προσώπων αλλά και του πρωθυπουργού, και αφορά στην υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών, διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Η δικογραφία, η οποία εδράζεται σε μήνυση συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023, διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος και τον νόμο 3126 του 2003, περί «ποινικής ευθύνης των υπουργών».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε την 17η Ιουνίου, ποινική δικογραφία που αφορά στον στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώην υπουργό Επικρατείας και εκτελούντα χρέη υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Γεώργιο Γεραπετρίτη, στον πρώην υπουργό Πολιτικής Προστασίας κατά την χρονική περίοδο 2021 – 2023, Χρήστο Στυλιανίδη, στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γεώργιο Φλωρίδη και στον πρώην υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη.

Παράλληλα περιλαμβάνονται οι πρωην υφυπουργοί: παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, Υγείας, Ζωή Ράπτη και Υποδομών-Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος.