ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΝΥΧΤΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ»

Η Ολυμπία Ματσούκα, εργαζόμενη στη ΛΑΡΚΟ και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου των μεταλλωρύχων στην Εύβοια, μιλά για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα με την ΛΑΡΚΟ, και την τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση μεθοδεύοντας την απόλυση των εργαζομένων. .

Μιλώντας για την τροπολογία, η οποία κυριολεκτικά ήρθε βράδυ, επισημαίνει ότι μεταβιβάζει στον ειδικό διαχειριστή τη δυνατότητα να περιορίσει ή να διακόψει τελείως την λειτουργία του εργοστασίου. 

Επιπλέον αναφέρει ότι προεκλογικά υπήρξε δέσμευση από τον πρωθυπουργό για βιώσιμη λύση με αξιόπιστο επενδυτή για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας αλλά και να προχωρήσει η μεταβίβαση με το εργοστάσιο σε λειτουργία.

Ωστόσο όπως τονίζει, με αυτήν την τροπολογία θα μπορεί ο διαχειριστής να διώξει τους εργαζομένους αλλά και να εκποιήσει την ΛΑΡΚΟ, ενώ θα μπορεί ακόμα και να κηρύξει πτώχευση και να την πουλήσει κομμάτι-κομμάτι.

Παράλληλα σημειώνει ότι ενώ οι εργαζόμενοι κέρδισαν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα για να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι τις 28 Ιουνίου, η ΔΥΠΑ άνοιξε μια πλατφόρμα προς τους φορείς υποδοχής των απολυμένων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, τονίζοντας ότι αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θεωρούνται ήδη άνεργοι.

Τέλος αναφέρει ότι η τροπολογία θα ψηφιστεί αύριο, τονίζοντας ότι ενώ υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων, προεξοφλείται το αποτέλεσμα και γι’αυτό οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν νέα κινητοποίηση στις 20 Ιουνίου.

Συνέντευξη στον Μάριο Διονέλλη, στις 19.06.2024 –  www.pisoselides.gr