ΦΩΤΟ: NEWSBOMB

ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ – ΚΑΗΚΑΝ ΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με την πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά παρουσιάζει μειωμένη ένταση και οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί περαιτέρω.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 43 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει μπει σε αυλές σπιτιών και στον περιβάλλοντα χώρο επιχειρήσεων με το μέγεθος των ζημιών να μην είναι ακόμη γνωστό, ο απολογισμός του οποίου ωστόσο θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης.

Εστάλη 112

Ειδοποίηση στα κινητά τους, μέσω μηνύματος από το 112 λόγω φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη Βάρης – Κορωπίου, έλαβαν όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα από την υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαμπρικά απομακρυνθείτε προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας». Αυτό ήταν το δεύτερο μήνυμα από το 112 στην περιοχή μέσα σε λίγα λεπτά.

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στη Βάρης – Κορωπίου

1) Λ. ΒΑΡΗΣ – ΚΟΡΩΠΙΟΥ & ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ,

2) Λ. ΒΑΡΗΣ – ΚΟΡΩΠΙΟΥ & Λ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ,

3) ΕΞΟΔΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΚΟΡΩΠΙ,

4) Λ. ΒΑΡΗΣ – ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Λ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΝΤΟΣ,

5) Λ. ΒΑΡΗΣ – ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΚΟΡΩΠΙ,

6) Λ. ΒΑΡΗΣ – ΚΟΡΩΠΙΟΥ & Λ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ,

7) Λ. ΒΑΡΗΣ – ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ,  

8) Λ. ΒΑΡΗΣ – ΚΟΡΩΠΙΟΥ & Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ,

9) ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΑΝΔΡΟΥ & ΑΣΗΜΑΚΗ ΠΑΛΑΙΣΤΟΥ.

Μία σύλληψη για την πυρκαγιά στη Νάξο

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στη Νάξο, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σε ενημέρωση ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πυρονόμος, Νίκος Πάστρας.

Όπως είπε, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ημεδαπός ως υπαίτιος από αμέλεια της πυρκαγιάς που αντιμετώπισαν το πρωί στη Νάξο και προσέθεσε ότι σήμερα οδηγείται στον Εισαγγελέα ο 30χρονος ο οποίος χθες πραγματοποιώντας γεωργικές εργασίες, προκάλεσε φωτιά στη Νιγρίτα Σερρών «την οποία ευτυχώς αντιμετώπισαν οι πυροσβέστες αφού έδωσαν πολύ σκληρή μάχη με τις φλόγες».

Ο κ. Πάστρας αναφέρθηκε σε τρεις «επικίνδυνες» όπως τις χαρακτήρισε, πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα το πρωί νωρίτερα σε Μαρκόπουλο, Νάξο και Κάρυστο, για τις οποίες όπως είπε οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας «καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες κατάφεραν να τις αντιμετωπίσουν εγκαίρως, προτού προλάβουν να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και απειλήσουν ζωές, σπίτια και δάση».